MILAN GOLMAN I HRABO CRVENO-BELO SRCE: Borjan otkrio tajnu uspeha u Danskoj!

Autor:

Sport

15.08.2019

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Ričmond Boaći (26) molio se da odbranim nekoliko penala i videli ste da je Bog čuo njegovu molitvu - kaže golman Crvene zvezde Milan Borjan (31)! Sjajni čuvar mreže apsolutni je heroj kluba iz Ljutice Bogdana i najzaslužniji za plasman u plej-of za Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milan Borjan

Njegove tri vanserijske odbrane penala nadobudnim Dancima, koji su dve zadnje nedelje potcenjivali crveno-bele, svakako su nešto što se najviše ističe, ali ne treba zaboraviti šta je sve Borjan učinio za ekipu počevši od prvog minuta.

I kada je primio gol u 45. minutu, nastavio je da bodri saigrače i da bude pravi lider na terenu. Upravo je on jedan od najzaslužnijih što tim Vladana Milojevića nije klonuo duhom kada je u 54. minutu ostao sa igračem manje, tačnije bez Nemanje Milunovića zbog crvenog kartona.

Borjan tada nije dozvolio saigračima da napadaju litvanskog sudiju Gediminasa Mažejku, već ih je okupio, održao govor i "pripretio" im da nema povlačenja. Šta je rekao saigračima, to je primenio i na sebi.

Briljirao je u produžecima, branio zicere, a onda zablistao i u penal seriji! Odbranio je tri penala, a dok su zbog lošeg terena, a možda i treme, iskusniji mašili udarce sa bele tačke, Borjan je uspeo da se prvi put u Zvezdinom dresu upiše u strelce.

Sudeći po njegovim rečima, sve to se ne bi dogodilo da se napadač Ričmond Boaći nije pomolio za njega uoči početka penal serije.

- Boćko je jedan pobožan dečko koji je rekao da želi da se pomoli za mene da odbranim par penala. Ja sam pristao na to i videli ste da je Bog veliki i da je čuo njegovu molitvu. Zahvalan sam Boaćiju na tome -pripisao je Borjan zasluge Ganjaninu.

Uvek skromni momak iz Knina posle meča stavio je sebe u potpuno drugi plan i kao zaslužne za uspeh uporno isticao saigrače.

- Sudije su u nekim situacijama bile na strani protivnika, ali kad imaš srce, želju i ljude oko sebe koji veruju u tebe, onda pružiš maksimum i pobediš. Ova ekipa, ovi momci su zaslužni za sve. Neverovatan posao su odradili i zahvalan sam im što su mi opet omogućili da igram grupnu fazu evropskog takmičenja. Borili smo se za tu ljubav koju nam navijači pružaju - ističe Borjan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milan Borjan

Golman reprezentacije Kanade u mislima je već u Bernu i duelu sa švajcarskim Jang bojsom.

- Neverovatna noć za zvezdašku javnost je iza nas. Treću godinu zaredom obezbedili smo igranje u grupnoj fazi evropskih takmičenja, ali tu nećemo stati. Imamo još dve utakmice do Lige šampiona, pa Bože zdravlja da slavimo i da Srbija bude ponosna na nas - zaključio je Borjan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading