Istorijsko veče u Istanbulu: Liverpulu Supekup posle penal drame, Adrijan heroj!

Autor:

Sport

14.08.2019

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Liverpula osvojili su pehar Superkupa Evrope, pošto su u istorijskom engleskom finalu savladali Čelsi posle boljeg izvođenja penala, posle 120 minuta bilo 2:2

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čelsi vs. Liverpul

Od prvog minuta igralo se otvoreno na obe strane, iako Liverpul ima nešto veći posed lopte. "Crveni" su prvi zapretili preko Fabinja udarcem sa distance, da bi na isti način na drugoj strani pokušao Pedro.

Najbolju priliku u prvom delu meča imao je Mohamed Salah, igrao se 16. minut kad je Salah dobio loptu u prostor i u situaciji jedan na jedan šutirao u dobro postavljenog Kepu.

"Plavi" su posle svega pet minuta uzvratili, Pedro je probio po levoj strani, šutirao snažno levom nogom i zatresao prečku. 

Od 36. minuta Čelsi vodi sa 1:0, strelac je Olivije Žiru! Plavi su u nekoliko navrata pre pogotka ozbiljno pretili, a u ovoj situaciji Pulišić je sjajno proigrao Francuza iza leđa odbrane "crvenih". Vrsnom strelcu nije bilo teško da smesti loptu u dalju mrežu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Od starta drugog poluvremena, Roberto Firmino je ušao na teren umesto neprimetnog Okslejd-Čemberlejna.

Liverpul je izjednačio na 1:1, golom Sadija Manea u 48. minutu! Fabinjo je poslao loptu iza leđa odbrane, Firmino izbegao ofsajd zamku i proigrao Manea ispred istrčalog Kepe, pa Senegalcu nije bilo teško da zatrese praznu mrežu za odličan početak drugog dela. I to je bilo to za regularnih 90 minuta, odluka je morala pasti u produžecima.

Liverpul je prvi poveo i ponovo je Mane strelac, a ponovo Roberto Firmino asistent, posle fenomenalnog duplog pasa u 95. minutu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Žoržinjo je u 101. minutu rutinski izveo penal i doneo izjednačenje  2:2, posle spornog penala koji je dosudila Stefani Frapar.

Posle 2:2, Liverpul je bio bolji u izvođenju penala 5:4.

U penal seriji je devet izvođača bilo sigurno, malo je nedostajalo da dva šuta odbrani čuvar mreže londonskog kluba Kepa Arizabalaga, a kola su se slomila na desetom penaldžiji, mladom napadaču Čelsija Tamiju Abrahamu kome je golman Liverpula Adrijan uspeo da odbrani jedanaesterac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading