Srpski Miki Maus - lider Jang bojsa!

Autor:

Sport

15.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji rival na putu Crvene zvezde ka Ligi šampiona biće šampion Švajcarske Jang bojs, koji igra po notama bivšeg srpskog reprezentativca Miralema Sulejmanija. Popularni Miki Maus jedan je od ključnih fudbalera švajcarskog šampiona jer pokreće akcije tima i izvodi sve prekide, ali postoji šansa da će zbog povrede propustiti prvi meč sa crveno-belima, koji je na programu 21. avgusta u Bernu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sulejmani vs. Janković

Mladi momci (bukvalni prevod imena tima) već dve godine zaredom haraju švajcarskim fudbalom ispred Bazela, koji je bio dominantan u prethodnoj deceniji. Prethodne sezone prvi put su učestvovali u grupnoj fazi Lige šampiona, a imali su isti učinak kao Crvena zvezda. Osvojili su četiri boda, sve na domaćem terenu, a upamtiće ih šampion Italije Juventus, kojeg su savladali sa 2:1.

Valensiji su otkinuli bod. Za golove u timu koji predvodi Švajcarac španskog porekla Herardo Kastro zadužena su tri tamnoputa napadača. To su Kamerunac Žan-Pjer Ensame, momak iz Obale Slonovače Rodžer Asale i Francuz Gijom Oro, koji je u boljim danima karijere nastupao za PSŽ.

Jang bojs je dvaput gostovao u Beogradu u 21. veku. Pre 15 godina odmerili su snage sa Crvenom zvezdom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Bilo je 2:2 u Bernu, a potom 3:0 za crveno-bele u Ljutice Bogdana. Pre dve godine ova postava gostovala je u Humskoj u grupnoj fazi Lige Evrope i potučena je do nogu. Partizan je slavio sa 2:1, ali je utisak da su se crno-beli poigravali sa rivalom i da su mogli i ubedljivije da slave. U Bernu je bilo nerešeno - 1:1.

Utisak je da Švajcarci, koji će 27. avgusta gostovati na Marakani, kada će doći na revanš Zvezdi, nisu mnogo kvalitetniji od perioda kada su poslednji put posetili srpsku prestonicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading