Stanojević preuzima velikana?

Autor:

Sport

13.08.2019

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trofejni trener Partizana Aleksandar Stanojević uskoro bi mogao da dobije novi angažman. On je 7. jula raskinuo saradnju sa Peking Reneeom, a sada je za njegove usluge zainteresovan slavni egipatski klub Zamalek.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Stanojević

Petostruki šampion Afrike je Stanojevića izdvojio kao glavnog kandidata da nasledi Kaleda Galala, koji je otpušten samo posle mesec dana.Uostalom, Zamalekov kontroverzni predsednik Mortada Mansur, koji je kao član parlamenta uspeo da izdejstvuje i sudsku odluku da ultrasima bude zabranjen ulazak na stadion, poznat je po tome što je “lak na obaraču” kad su treneri u pitanju. U poslednjih pet godina jedno 20 puta je rotirao stratege.

Tokom vladavine Mansura retko koji trener je uspeo da izdrži mesec dana u klubu. Samo je švajcarski stručnjak Kristijan Gros je nekako pregurao godinu dana, od 3. jula 2018. do 1. jula ove godine. Galal se zatim vratio u klub, ali ga je predsednik najurio posle samo 28 dana nakon poraza od Al Ahlija u poslednjem kolu egipatskog šampionata.

Mansur opet bira. Prema navodima lokalnih medija, na lista kandidata je sedam imena, kao apsolutno nerealna opcija u jednom trenutku se pominjao i Vladan Milojević iz Crvene zvezde, ali je Stanojević sada prvi pik.

Zamalek je inače prošlu sezonu završio na drugom mestu u Egiptu sa 10 bodova manje od Al Ahlija i dva više od Piramidsa, pa će igrati i afričku Ligu šampiona. U stvari, kvalifikacije počinju već za tri dana, a Zamalekov prvi protivnik je Dakedaha iz Somalije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading