"Moramo da stvorimo kult reprezentacije"

Autor:

Sport

11.08.2019

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Nenad Milovanović rekao je da je pred njim i igračima da stvore kult reprezentacije.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Neško Milovanović

- Svi zajedno imamo zadatak da stvorimo kult reprezentacije. Igračima taj grb na dresu mora da bude svetinja, ne samo rečima već i delom. Kada dođu u Staru Pazovu, treba da znaju gde su i zašto su došli - rekao je Milovanović u intervjuu za FSS.

Mladu reprezentaciju Srbije čeka novi ciklus kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine.

- Ne tražim alibi, ali malo smo hendikepirani sa vremenom za razliku od Rusije koja je već bila na okupu, odigrala nekoliko pripremnih utakmica, selektirali su dobar tim. Očekujem da proradi srpski inat, moja misija je da kod igrača stvorim glad za uspehom.

Milovanović se osvrnuo i na sastav ekipe, navodeći da mu se čini da fale igrači na pozicijama desnog beka i zadnjeg veznog. 

- Možda smo malo deficitarni na pozicijama desnog bočnog defanzivca i zadnjeg veznog, najjači smo u ofanzivnom delu gde mogu da računam na naše internacionalce Vlahovića, Joveljića, Adžića, Zlatanovića. Ne mogu decidirano da kažem da neću pozivati igrače koji su već obezbedili status A reprezentativca, ali oni po povratku među svoje vršnjake nemaju više isti motiv i tu dozu adrenalina koju ja želim da vidim kod svakog svog igrača - rekao je selektor mlade reprezentacije Srbije.

On je kazao da mu ne dostaje rad na dnevnom nivou, ali žali što ne može da stalno radi s igračima.

Milovanović je dodao da u superligaškim timovima ima mnogo potencijalnih reprezentativaca, a posebno iz redova Čukaričkog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading