(VIDEO) Furiozan start šampiona - Petarda Mančester sitija u Londonu!

Autor:

Sport

10.08.2019

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepa scena kao i uvek kada je Vest Hem domaćin. Početak Premijer lige, šampion Mančester siti u gostima. Sve je bilo idealno po domaćina osim na kraju rezultata. Ispostavilo se da su "Građani" iz Mančestera lagano prošetali Londonom, postigli golove na vreme i uspeli da upišu ubedljiva prva tri boda u pohodu na odbranu titule - 0:5 (0:1).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Mančester sitija

Interesantan duel odigrali su "Građani i Čekićari" i gosti su ostvarili sasvim zasluženu pobedu u utakmici u kojoj su bili neuporedivo bolji protivnik.

Nizale su se šanse za izabranike Pepa Gvardiole u prvih 20ak minuta, Rijad Marez je imao dva veoma dobra udarca koja je Fabijanski uspeo da odbrani, a u jednom momentu je David Silva "skinuo" loptu s glave Marezu.

Ipak od 25. minuta utakmice mogli su da se raduju navijači Sitija pošto je Gabrijel Žesus posle jedne gužve u kaznenom prostoru Vest Hema uspeo da iz peterca pogodi mrežu i dovede Siti u vođstvo od 1:0, rezultat kojim se prvo poluvreme i završilo.

U drugih 45 minuta, videli smo manje-više istu situaciju na terenu. Vest Hem je delovao inferiornije iako je i sam imao nekoliko solidnih prilika za postizanje gola. Ipak, samo 6 minuta po početku drugog poluvremena Rahim Sterling je postigao pogodak i povisio na 2:0.

Nedugo potom, Sterling je asistirao Gabrielu Žesusu koji nije imao težak zadatak da postigne gol, ali je VAR tehnologijom doneta odluka da je bila nedozvoljena pozicija i pogodak je poništen.

 

 

Čičarito je imao veoma lepu priliku da postigne prvi gol Vest Hema u novoj sezoni, ali je Ederson odbranio oba njegova pokušaja i sačuvao mrežu "Građana". Ubrzo je stigla kazna, pošto se Sterling sjajno ubacio, dobio pravovremeni pas i postigao treći gol na utakmici.

U 83. minutu utakmice, dosuđen je jedanaesterac za Mančester siti kada je Diop u kaznenom prostoru oborio Rijada Mareza. Aguero ga je vrlo loše izveo, ali je penal ponovljen pošto Fabijanski nije stajao na liniji već malo ispred i drugi put Aguero nije grešio.

To ipak nije bio konačan rezultat, pošto je u drugom minutu sudijske nadoknade Rahim Sterling po peti put zatresao mrežu "Čekićara" i tako kompletirao "het-trik" u prvom kolu Premijer lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading