Pedeset klubova bilo u redu za Ronalda

Autor:

Sport

09.08.2019

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Juventusa Kristijano Ronaldo prisetio se prijateljske utakmice protiv Mančester Junajteda koja je 2003. godine odigrana u Lisabonu, na stadionu njegovog tadašnjeg kluba Sportinga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

Portugalski reprezentativac smatra da je duel sa ekipom koju je predvodio Aleks Ferguson bio jedan od najvažnijih u njegovoj karijeri jer je znao da ga gledaju predstavnici mnogih klubova.

Ronaldo je već 2003. potpisao ugovor sa klubom sa Old Traforda sa kojim je osvojio devet trofeja, između ostalog tri Premijer lige i Ligu šampiona.

- To je bila prva utakmica na novom Sportingovom stadion. Toga se dobro sećam, kao da je bilo danas. Bio sam srećan. Želeo sam da igram protiv jedne od najboljih ekipa na svetu, a meč je bio baš izbudljiv. Prijateljima iz akademije rekao sam da ću igrati protiv Mančestera i da sam pomalo nervozan. Nervoza je sastavni deo kada učestvujete u velikim mečevima. Uvek sam nervozan jer uvek želim da igram dobro i dam sve od sebe za svoj tim - izjavio je Ronaldo.

Portugalac je bio svestan da može mnogo da dobije od duela sa Crvenim đavolima.

- Bio sam motivisan i srećan. Znao sam da ću, ako odigram dobro, izazvati još veće interesovanje, ne samo Junajteda, već i drugih klubova, jer su me gledali. U to vreme sam verovatno bio dribler, nisam bio tako direktan kao poslednjih godina. Bio sam talentovan dribler, ali s vremenom se to promenilo i mislim da sam postao bolji igrač.

Ronaldu je samo podatak da igra protiv Junajteda bio dovoljan da se pokaže na velikoj sceni, a interesovanje klubova nije manjkalo.

- Iskreno, postizanje pogotka tada nije bilo toliko važno. Da sam postigao gol, možda bi se za mene zanimalo 100 ekipa. Budući da se nisam upisao u strelce, bilo ih je samo 50! Mislim da je najvažnije igrati dobro i pomoći ekipi. Moj klub je pobedio. I bez golova, zanimanje za mene bilo je vrlo veliko - istakao je Ronaldo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading