On je sinonim za Zvezdinu Evropu: Milojević je na putu da prestigne legendarnog Miljana Miljanića!

Autor:

Sport

04.08.2019

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener crveno-belih Vladan Milojević na putu je da prestigne legendarnog Miljana Miljanića na večnoj listi trenera po broju utakmica na klupi Crvene zvezde u evropskim mečevima.

RepublikaFoto: Starsport
Milojević ima poseban motiv protiv Kopenhagena

Dugo vremena je Miljan Miljanić bio neprikosnoven na Zvezdinoj listi trenera koji su predvodili ekipu u evropskim mečevima. Dostigao je cifru od 36 mečeva, u periodu od 1966. do 1974. godine.

Drugi na listi je Branko Stanković čiji je trenerski mandat na Marakani trajao četiri godine (1978-1982), a na klupi je bio i 1988. godine i za to vreme Stanković je 35 puta sa klupe predvodio ekipu Crvene zvezde.

Sadašnji šef struke Vladan Milojević dostigao je u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Helsinkija broj od 34 evropske utakmice na kojima je sedeo na klupi, a sve to za nešto više od dve godine, od juna 2017. godine do danas.


Dvomeč sa Kopenhagenom doneće Milojeviću deobu prvog mesta na listi trenera koji su predvodili Zvezdu u Evropi. Kormilar crveno-belih će po završetku revanša u Danskoj stati rame uz rame sa Miljanom Miljanićem.
RepublikaFoto: Starsport

Međutim, Milojević će do kraja kvalifikacija prestići Miljanića, zato što će Crvena zvezda svakako odigrati i četvrto kolo kvalifikacija i tada će strateg crveno-belih nadmašiti rekord koji je još davne 1974. godine postavio slavni Miljan u evropskim nadmetanjima.


Ova sezona može biti istorijska za Vladana Milojevića još po jednom podatku. Naime, Miljan Miljanić je jedini trener u istoriji Zvezde koji je uspeo da osvoji tri uzastopne titule nacionalog šampiona, dok u ovoj sezoni Milojević može nastaviti niz i okititi se trećom državnom krunom u isto toliko sezona na klupi Crvene zvezde.
RepublikaFoto: Starsport

Četrdesetdevetogodišnji strateg kluba iz Ljutice Bogdana iza sebe ima dve uspešne evropske sezone.

U prvoj sezoni doprineo je da Crvena zvezda uđe u grupnu fazu evropskog takmičenja posle 10 godina, da bi podvig podigao na viši nivo plasmanom u eliminacionu fazu Lige Evrope, čime je doneo evropsko proleće na Marakanu čekano 25 godina. Treba reći i to da je Crvena zvezda pod trenerskom palicom Vladana Milojevića postala prvi klub koji je prošao grupnu fazu Lige Evrope, a da je prethodno igrao celokupne kvalifikacije.

U drugoj sezoni sa aktuelnim strategom na čelu Zvezda je igrala i Ligu šampiona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading