MAJSTORI, HELSINKI STE MORALI DA PREGAZITE!

Autor:

Sport

02.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krasnodar, Arsenal, CSKA, PSŽ, Liverpul, Napoli i od preksinoć Helsinki čine grupu timova koji su uspeli da pobede Crvenu zvezdu u evropskim utakmicama otkad velikana sa Marakane vodi Vladan Milojević (49). Stručnjak iz Aranđelovca koji je započeo treću sezonu na klupi srpskog prvaka pre neočekivanog poraza u prestonici Finske (2:1) u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona ruku je u 34 meča pod okriljem UEFA morao da pruži samo daleko skupljim i jačim rivalima, pa je skandinavska blamaža time veća.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Dragiša Binić

Da su Beograđani na Telia 5G areni odigrali daleko ispod slavne istorije kluba stvarane 75 godina, smatra i Dragiša Binić (57), legendarno krilo crveno-belih iz najslavnijih dana, koji za Srpski telegraf analizira uzroke očajnog izdanja u Finskoj.

Popularni Bina poručuje da je olako shvatanje rivala moglo da se gostima obije o glavu.

- Deluje mi da su momci igrali sa dozom rezerve i da su kalkulisali u utorak uveče, a to se nikako ne radi protiv rivala od kojeg si, da se ne lažemo, i te kako jači. Fudbaleri su ostali dužni navijačima, a uz to, onakvom igrom nisu se ni preporučili inostranim menadžerima. Momci se još uigravaju, ali kao da su potcenili u neku ruku Helsinki. Kada je Jovančić izjednačio, došlo je do opuštanja umesto da su krenuli da drugim golom sve reše - istakao je Binić.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Član najuspešnije generacije u istoriji Crvene zvezde, koja je 1991. godine osvojila Kup evropskih šampiona, upozorava da će Beograđanima u 3. kolu biti neuporedivo teže.

- Kopenhagen je odličan tim, imaju istog trenera već šest godina i neguju napadački fudbal, za gol više. Neuporedivo su jači od Helsinkija i Suduve, ali ubeđen sam da će Milojević odlično spremiti taktiku za utorak i da će možda i svih 50.000 delija pogurati domaće igrače do pobede. Suština je da na Marakani ne primimo gol - zaključuje Binić.

Stojković igra kriminalno

Blistao je Filip Stojković (26) u prvom delu prošle sezone i bio jedan od najzaslužnijih Zvezdinih igrača za plasman u Ligu šampiona, ali forma popularnog Žuleta u silaznoj je putanji još od jesenas. Pre dve večeri u Helsinkiju doskorašnji reprezentativac Crne Gore odigrao je možda i najslabiju utakmicu u dresu srpskog prvaka, pa će uprava kluba iz Ljutice Bogdana imati đavolski težak posao da pronađe kupca za desnog beka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading