Ovusu na izlaznim vratima, Čuki veliko obeštećenje!

Autor:

Sport

01.08.2019

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krilni napadač Čukaričkog Samuel Ovusu (23) trebalo bi do kraja nedelje da potpiše za jedan klub iz Saudijske Arabije.

RepublikaFoto: FK Čukarički
Samuel Ovusu

Još se drži u tajnosti ime narednog kluba u kojem bi trebalo da zaigra reprezentativac Gane, ali zna se da će "brđani" dobiti obeštećenje od 1,5 miliona evra i procente od naredne prodaje.

- Pregovori su počeli odmah po završetku Afričkog kupa nacija, gde je Ovusu blesnuo i skrenuo pažnju skauta mnogobrojnih klubova. Bilo je više ponuda za njega, ali Arapi su bili najkonkretniji i izašli su sa najboljom ponudom. Bio bi to četvrti najveći transfer u istoriji Čukaričkog i zato je za sada samo nekoliko najviših čelnika upoznato sa svim detaljima buduće saradnje - kaže izvor s Banovog brda.


Ovusu je u svakom smislu bio otkrovenje Afričkog kupa nacija kako za Ganu, tako i za ostale selekcije i skaute brojnih klubova. Krilni igrač je za "crne zvezde" debitovao na samom turniru, u meču prvog kola protiv Benina (2:2).

Odmah je oduševio sve u redovima reprezentacije Gane, pa je iz meča u meč rasla njegova minutaža do duela osmine finala protiv Tunisa. Odigrao je 107 minuta u meču koji je završen na penale, porazom Gane 6:5.

Rukovodstvo Čukaričkog, koji je sinoć trebalo da odigra revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Moldea, na pragu je realizacije još jednog posla. Očekuje se da do kraja nedelje u Partizan pređe crnogorski defanzivac Boris Kopitović. "Brđani" traže 300.000 evra za obeštećenje, a crno-beli nude 200.000 evra i procente od naredne prodaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading