HELSINKI DRHTAO ZBOG 500 DELIJA!

Autor:

Sport

01.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Delije" će zapaliti ledenu Finsku, samo je jedan od zaključaka koji se nametao svakome ko se kroz lokalne medije informisao pred gostovanje Crvene zvezde Helsinkiju u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Fudbal nije vodeći sport u skandinavskoj zemlji, pa sama utakmica, pogotovo posle 2:0 za crveno-bele na Marakani, i nije privukla toliko pažnje javnosti, ali jesu navijači srpskog šampiona.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Foto: Ilustracija

HITNO UPOZORENJE

Zvezdašima koji su nameravali da uživo bodre voljeni tim bilo je ostavljeno 500 ulaznica za stadion kapaciteta 11.000 mesta, s tim da su se organizatori pribojavali da im se ne ponovi Salcburg, kada su delije kupovale ulaznice kao domaći navijači.

- Policija upozorava narod zbog zastoja u centru grada. Stotine zastrašujućih fudbalskih navijača dolazi u Helsinki. Policija je spremna za nelagodnosti - samo su neke od poruka iz lokalnih medija i hitnih saopštenja organa reda.

S druge strane, navijače Zvezde ništa nije moglo da spreči da doputuju u Helsinki. Sjatile su se delije iz cele Evrope, a očekivano, osim iz Finske, najviše ih je bilo iz susedne Švedske.

PIVCE ZA POBEDU

- Došli smo iz Stokholma, trebalo nam je 45 minuta. Rodom sam iz Like, ali godinama već živim u Švedskoj, odakle navijam za Zvezdu. Pijemo pivo i nazdravljamo za večerašnju pobedu - kaže za Srpski telegraf Stefan, čiju ruku, pored mnogobrojnih tetovaža, krasi i grb Zvezdine navijačke grupe "Delije sever".

RepublikaFoto: Republika
Navijači Zvezde u Helsinkiju

Koliko im je bilo važno da uživo gledaju utakmicu, potvrđuje podatak da su momci iz Švedske kupili skuplje ulaznice za zapadnu tribinu. Međutim, potrudili su se da na stadionu budu sa glavnim delom navijača za koje su čuli da dolaze iz Beograda.

- Odmah smo hteli da zamenimo karte zapada za one na severnoj tribini. Želimo da budemo sa našim navijačima i da navijamo iz sveg glasa. Da prođemo dalje i na kraju uđemo u Ligu šampiona. To će biti moje sledeće gostovanje - dodaje Stefan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading