Milošević: Da lopta što više bude u igri, nadam se popravku realizacije!

Autor:

Sport

31.07.2019

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana u četvrtak dočekuju Konahs Kvej u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

RepublikaFoto: Republika
Savo Milošević i Saša Zdjelar

Crno-beli imaju prednost, pošto su u prvom duelu u Velsu upisali minimalan trijumf.

Trener Partizana Savo Milošević nacrtao je skicu kako bi trebalo da izgleda utakmica, premijerna u Humskoj u novoj sezoni. Suština je da bude što manje prekida meča, jer to ide u prilog gostima, a da što više lopta bude u terenu

- Radili smo analizu prvog meča: Mi smo napravili 13 faulova naspram njihovih 27. To možda pokazuje da mi nismo bili dovoljno agresivni, a da su oni bili previše agresivni. Smatram da ne bi trebalo da pravimo prekršaje, jer to njima odgovara. Jako je bitno da lopta bude što više u igri nego u prekidama - rekao je Milošević.

Najveća boljka Partizana je neefikasnost. Crno-beli su u prve dve zvanične utakmice postigli samo dva gola.

RepublikaFoto: Starsport
Očekuje se Sadikov prvenac u crno-belom dresu

- Mi smo relativno lako dolazili do gola protivnika, a realizacija je rezultat niza okolnosti. Meni je bitno da dolazimo u šanse i da zadržimo ovu igru, a siguran sam da će realizacija biti popravljena.

Milošević je otkrio i šta ga raduje.

- U ove dve utakmice do sada naši protivnici su šutnuli na naš gol dva i po puta, dok smo mi imali 47 udaraca.

Šef struke crno-belih je pohvalio ekipu i istakao da je potpuno spremna za meč.

- Jako je bitno da sačuvamo tim od povreda, jer igramo i ligu i kvalifikacije. Najbitnije je da su momci spremni. Radili smo u poslednja četiri dana na ispravljanju nekih problema koje smo imali u Velsu. Nemam nijednu zamerku na igrače, spremni su za maksimalnu disciplinu i odgovornost. Sa njima je dosta lako raditi.

Milošević je rekao da nema dileme oko sastava, tako da ne bi trebalo očekivati neke brojne izmene u odnosu na prvi meč. Ako bude ijedne...

Što se tiče prelaznog roka i kvaliteta ekipe, trener Partizana je rekao:

- Ne bih mnogo o tome, jer u Evropi se zahuktava prelazni rok, a kod nas treba da se završi. Ja sam apsolutno zadovoljan kvalitetom ekipe, jedino nisam njenom formom, ali bi bilo loše da smo već sada u pravoj formi - naglasio je Milošević.

Trener Partizana je dodao i da je prezadovoljan kvalitetom novog terena na stadionu, ali i da podržava odluke čelnika Superlige da dozvole odlaganje nekoliko utakmica domaćeg prvenstva, u službi bolje pripreme ekipa za evropske kvalifikacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading