STIŽE EVROPA U BAČKU TOPOLU!

Autor:

Sport

31.07.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je nekoga iznenadio trijumf TSC u prvom kolu Superlige u gostima nad Voždovcem (2:1), nakon subotnjeg demoliranja Mladosti u Senti (5:1) jasno kao dan je da debitant u najjačem rangu domaćeg fudbala ima i te kao dobar tim.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri TSC

Bačkotopolčani se sa šest bodova i gol-razlikom 7:2 šepure na prvom vrhu prvenstvene tabele, a odličan start nove sezone posledica je dobro uigranog tima koji je dominirao prvoligaškim društvom prethodne sezone. Generalni direktor TSC Sabolč Palađi za Srpski telegraf analizira uspehe kluba koji u poslednje 22 takmičarske utakmice ima čak 19 trijumfa i tri remija.

ZA GOL VIŠE

- Ušli smo u novu sezonu samouvereno iako ne poznajemo rivale jer smo prethodne sezone igrali u Prvoj ligi. Ipak, fudbalsku filozofiju koja se bazira na modernom, napadačkom i agresivnom fudbalu nismo menjali i otuda sedam golova u prva dva kola Superlige. Rano je da donosimo bilo kakve zaključke ili da se opterećujemo eventualnim plasmanom u Evropu. Početkom sezone smo više nego zadovoljni, a bićemo još srećniji ako izborimo plasman u Evrokupove. Zašto da ne - ističe za naš list prvi operativac kluba iz Bačke Topole.

ZNAJU SE U DUŠU

Predsednik "lavova" Janoš Žemberi, trener Zolat Sabo i Sabolč Palađi nisu želeli da vrše velike promene igračkog kadra u letnjem prelaznom roku.

- Doveli smo petoricu fudbalera, a protiv Lučanaca u startnoj postavi smo imali samo dvojicu novajlija, defanzivca Gorana Antonića i vezistu Janka Tumbasevića. Naš tim je dobro uigran, znamo se u dušu, a dobroj atmosferi i timskom duhu doprinosi naša akademija fudbala, u kojoj provodimo dosta vremena - zaključio je Palađi.

Zablistaće stadion u Senti

S obzirom na to da će stadion u Bačkoj Topoli biti izgrađen za godinu dana, plavo-beli će u debitantskoj sezoni u Superligi kao domaćini igrati u 40 kilometara udaljenoj Senti. Radovi i na tom stadionu su punom jeku kako bi zadovoljili sve kriterijume najvišeg ranga.

- Uskoro će biti postavljeni reflektori, već za meč sa Čukaričkim 10. avgusta. Postavljamo i dodatnih 350 stolica, pravimo sektor za gostujuće navijače i, kada sve bude završeno, stadion u Senti će imati 2.400 sedišta. Dolaziće ovde nesmetano i "Delije" i "Grobari" - otkrio je planove Palađi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading