ZVEZDA BESANA U SKANDINAVIJI - Čeka pobedu 33 godine!

Autor:

Sport

31.07.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde doputovali su u Helsinki, gde će od 18.00 (Arena sport 1, RTS 1) gostovati istoimenom rivalu u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Pored prolaska u narednu rundu, gde ih gotovo izvesno čeka dvomeč sa danskim Kopenhagenom, izabranici Vladana Milojevića imaće poseban motiv da u sudaru sa Skandinavcima upišu trijumf posle 33 godine posta.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezda vs. Helsinki

Crveno-beli su poslednji put u tome uspeli 1986. godine, kada su ubedljivo savladali Rozenborg sa 3:0 u Norveškoj, ali nakon toga nisu uspevali da pobede Helsinki, Odenze, pa opet Rozenborg, Tromzo i Vestmaneju. Savladan je 2000. nejaki KI Klaksvik sa Farskih ostrva, ali se ova mala zemlja u mnogim klasifikacijama ne ubraja u skandinavske teritorije (Švedska, Danska, Norveška, Finska i Island).

VELIKI FAVORITI

U prvom meču protiv Helsinkija srpski šampion slavio je na Marakani sa 2:0, a igrači Zvezde svesni su da su i u Helsinkiju veliki favoriti.

- Mislim da smo na svom terenu pokazali da smo bolji od Helsinkija. Propustili smo priliku da pobedimo ubedljivije, ali bi i prednost od 2:0 trebalo da bude dovoljna da nastavimo takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona - izjavio je Ivanić.

Jedan od kreatora igre crveno-belih smatra da teren u Finskoj neće biti problem, iako se igra na veštačkoj travi.

RepublikaFoto: Starsport

- "Veštak" nije bio u najboljem stanju kada sam prošle godine sa BATE Borisovim igrao u Helsinkiju. Može da se igra normalno. Što se vremena tiče, biće hladnije nego u Beogradu, ali ni u Litvaniji nije bilo toplo, tako da neće biti problema. Dosta puta sam igrao na terenu sa veštačkom podlogom, u Belorusiji imaju dva ili tri terena, tako da imam iskustvo. Ima razlike, ali navikneš se brzo - zaključio je Ivanić.

NEKOLIKO DILEMA

Trener Vladan Milojević ima nekoliko dilema. Mora da odluči ko će da igra umesto povređenog Jovičića (najverovatnije Kanjas), kao i da li će na mestu suspendovanog Marka Gobeljića igrati Filip Stojković ili povratnik Miloš Degenek, koji je protiv Radničkog iz Niša delovao kao desni bek. Takođe, strateg srpskog prvaka razmišlja i o drugačijoj ulozi na terenu za kapitena Marka Marina.

KVOTE NA KLADIONICI

Helsinki 4,75

Nerešeno 3,60

Crvena zvezda 1,75

ZVEZDA KAO GOST NA SEVERU EVROPE

1986. Kup šampiona

Rozenborg - Crvena zvezda 0:3

1997. Kup pobednika kupova (Finska)

Helsinki - Crvena zvezda 1:0

2003. Kup UEFA (Danska)

Odenze - Crvena zvezda 2:2

2003. Kup UEFA (Norveška)

Rozenborg - Crvena zvezda 0:0

2005. Kup UEFA (Norveška)

Tromzo - Crvena zvezda 3:0

2013. Liga Evrope (Island)

Vestmaneja - Crvena zvezda 0:0

* U obzir su uzeti mečevi od poslednjeg trijumfa u Skandinaviji protiv Rozenborga

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading