Policija nije kaznila rasiste, ali Čelsi jeste!

Autor:

Sport

30.07.2019

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Čelsi izrekao je sankcije protiv šestorice navijača zbog njihovog ponašanja na utakmici protiv Mančester Sitija, odigranoj 8. decembra 2018. na stadionu „Stemford Bridž”.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rahim Sterling i Mateo Kovačić

Rasističko vređanje upućeno Rahimu Sterlingu, izazvalo je u prvom trenutku buru negodovanja i osude engleske javnosti, ali sve do pre par dana nije bilo nikakve sankcije prema izgrednicima.

Jer, dugo je trajala policijska istraga, koja se završila odlukom istražnih organa da neće biti krivično gonjenih lica.

To je samo „pomoglo” Čelsiju da sprovede sopstvenu istragu, koja je podrazumevala razgovore sa osumnjičenima i svedocima, pregledavanje video snimaka, pribavljanje dodatnih dokaza, pa čak i čitanje sa usana, zbog čega je klub angažovao dvojicu profesionalaca.

Na kraju su izrečene kazne, a sva lica u procesu imala su mogućnost na žalbu. Kad su i one odbijene, odluke kluba postale su pravosnažne.

„Jedna osoba je trajno suspendovana sa Stemford Bridža, zbog rasnog zlostavljanja, pretećeg i agresivnog ponašanja. Klub je, navodi se u saopštenju, poštovao i odluku policije da ne povede slučaj protiv tog lica i da ga ne kazni krivično, ali je zato ispoštovao sve ono što piše na ulaznici, a što se tiče ponašanja na stadionu pre, za vreme i posle meča. U isto vreme, još pet osoba je isključeno sa Stemford Bridža u trajanju od 12 do 24 meseca, zbog uvredljivih tonova i agresivnog ponašanja”.

Na kraju saopštenja se još navodi da Čelsi optužuje sve oblike diskriminatornog ponašanja i da će i u budućnosti koristiti „nultu toleranciju” prema bilo kom vidu rasizma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading