Ivanić: U Beogradu smo pokazali da smo bolji od Helsinkija, vreme nam neće biti problem!

Autor:

Sport

30.07.2019

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle četiri vezana meča na Marakani vreme je da fudbaleri Crvene zvezde napuste kuću. Crveno-beli u devet poleću za Helsinki na revanš istoimenom klubu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Republika
Mirko Ivanić

Dobro raspoloženi i sa kapitalom od 2:0 iz prvog meča, izabranici trenera Vladana Milojevića su nam na Beogradskom aerodromu rekli da u glavni grad Finske ne kreću da bi branili rezultat. Naprotiv, srpski prvak želi da ostavi snažan utisak je će se u trećoj rundi ponovo vratiti u Skandinaviju na dvomeč sa Kopenhagenom.

Međutim, kao i uvek do sada, niko ne želi da priča o Danskoj dok se ne osvoji Finska.

- Mislim da smo na našem terenu pokazali da smo bolji od Helsinkija. Propustili smo priliku da pobedimo ubedljivije, ali bi i prednost od 2:0 trebalo da bude dovoljna da nastavimo takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona - rekao je Mirko Ivanić.

Za razliku od Beogradu, u Finskoj se igra na podlozi od veštačke trave koja bi mogla da predstavlja manji problem za crveno-bele.

- "Veštak" nije bio u najboljem stanju kada sam prošle godine sa BATE Borisovim igrao u Helsinkiju. Može da se igra normalno. Što se vremena tiče biće hladnije nego u Beogradu, ali ni u Litvaniji nije bilo toplo tako da neće biti problema. Dosta puta sam igrao na terenu sa veštačkom podlogom, u Belorusiji imaju dva ili tri terena tako da imam iskustvo. Ima razlike, ali navikneš se brzo - dodao je Ivanić. 

Još je rano da govorimo o startnih 11 za revanš u Helsinkiju, dok bi slika trebalo da bude jasnija posle večerašnjeg treninga zakazanog u terminu meča, u 18 sati po našem, odnosno 19 sati po lokalnom vremenu. Milojević mora da odluči ko će da igra umesto povredjenog Jovičića (najverovatnije Kanjas), kao i da li će na mestu suspendovanog Marka Gobeljića igrati Filip Stojković ili povratnik Miloš Degenek koji je protiv Radničkog iz Niša delovao kao desni bek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading