FS Kosova brani Trepči da igra utakmice u Mitrovici!

Autor: Srpski telegraf

Sport

30.07.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Kosova objavio je da neće dozvoliti da se na Kosovu igraju utakmice u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije. To je potvrdio predsednik fudbalske federacije samoproklamovane države Agim Ademi, a povod za to bila je najava da će se fudbalski klub Trepča iz Kosovske Mitrovice takmičiti u Srpskoj ligi, grupa Zapad.

RepublikaFoto: FK Trepča
FK Trepča

- Kao savez mi smo otvoreni za sve srpske klubove sa Kosova. Ako dođe do toga, Trepča neće moći ovde da igra Srpsku ligu. To nećemo dozvoliti - rekao je Ademi.

On je dodao da su preduzeti svi neophodni koraci, što znači da je obaveštena policija, kao i UEFA. Čelnik FS Kosova tvrdi da je siguran da UEFA neće dozvoliti održavanje utakmica Srpske lige na Kosovu.

Jedna od tema aktuelnih tema je i dvomeč kvalifikacija za Ligu Evrope između Slovana iz Bratislave i Feronikeljija iz Glogovca, a Ademi i kaže da je došlo do mešanja sporta i politike jer su navijači slovačkog tima podržali stavove Srbije prema južnoj pokrajini.

- Gostoprimstvo domaćina je bilo dobro, ali sa tribina su se čule uvrede i slogani, a stadion nije mesto za takve stvari. Ubeđen sam da će UEFA reagovati jer je klub iz Bratislave i pre meča bio upozoren na te stvari - zaključio je Ademi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading