Hrvati nam gledaju u leđa: Srbija prešla susede na UEFA listi, evo koliko smo udaljeni od mesta koje donosi dva predstavnika u LŠ!

Autor:

Sport

29.07.2019

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle učešća Crvene zvezde u Ligi šampiona minule sezone, kao i rezultata Partizana, Radničkog i Mladosti, Srbija je pred početak 2019/20. zauzela 19. poziciju na UEFA listi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pehar Lige šampiona

Nakon  pobeda u tekućim kvalifikacijama - ponovo smo zabeležili napredak. Posle pobeda Zvezde, Partizana i Čukaričkog, uz  poraz i remi Radničkog, Srbija je osvojila 6,5 bodova (prosek 1,625) i pomerila se za dve pozicije na  listi.

Srbija je u ovom trenutku na 17. poziciji ispred Hrvatske, koja je zabeležila pad za jedno mesto posle eliminacije Hajduka. Srbija je bolja i od Škotske i Švajcarske koja je na 20. poziciji UEFA liste.

Hrvatska je za sada osvojila samo dva boda, ali Osijek i Dinamo odigrali su tek jedan meč, dok Rijeka kvalifikacije počinje od 3. kola. To su benefiti koje je Hrvatima donela dobra pozicija na UEFA listi. Nada se tome i Srbija, pa bi naši klubovi kasnije počinjali kvalifikacije i imali bi dovoljno vremena za pripreme, prelazni rok...

Crvena zvezda u revanš meču 2. kola kvalifika gostuje Helsinkiju (prvi meč 2:0) i potom u slučaju prolaska čeka boljeg iz duela Kopenhagena i TNS-a (prvi meč 2:0). Partizanu ove nedelje sledi meč u Humskoj protiv velškog Konahs Kija (prvi meč 1:0), dok će najteži zadatak imati treći srpski predstavnik Čukarički koji je odigrao 0:0 protiv Moldea (0:0) i prvo meču. 

Podsećanja radi, 15. mesto na listi koeficijenata donosi dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampona. Tamo se trenutno nalazi Kipar, pa je jasno da treba da navijamo za poraze timova iz te države.

Takođe, Srbiji se iz koeficijenta briše veoma loša sezona 14/15 u kojoj je osvojeno tek 2,75 bodova, dok se Hrvatskoj, primera radi, briše veoma uspešna od čak 6,875. Promene na UEFA listi važiće od sezone 2021/2022.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading