(VIDEO) Pavkov i Ben "slomili" Nišlije u derbiju kola pred put u Finsku!

Autor:

Sport

27.07.2019

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički iz Niša u drugom kolu Linglong Superlige Srbije sa 2:0. Golove za beogradske crveno-bele postigli su Milan Pavkov i Ben, u finišu prvog i drugog poluvremena.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Crveno-beli su odigrali meč u laganom ritmu, iskoristivši individualni kvalitet Milana Pavkova. Bio je vidljiv Horhe Kanjas kao osigurač veznog reda, pohvale je zaslužio i štoper debitant na zvaničnim utakmicama Radovan Pankov. Radnički iz Niša mogao je da kazni povremenu indolentnost i neuigranost domaćeg sastava.

Oslanjajući se na individulane pariture Nemanje Tomića, Nišlije su preko Batrovića uspele da stvore dva zicera. Na kraju su morali da stisnu ruku boljem – 2:0.

Ostali rezultati utakmica 2. kola Linglong Superlige Srbije:

TSC Bačka Topola 5-1 Mladost Lučani

Mačva 2-2 Inđija

Proleter 2-2 Voždovac

Radnik 4-0 Spartak

Za Zvezdu je dobro što je energetski ostala neistrošena. Loše je što  će vrlo brzo morati da podigne agresivnost, intenzitet igre i brzinu. Ili će komponente bez kojih nema uspeha u Evropi doći spontano, kada se budu ukrštala koplja sa Kopenhagenom.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević za derbi susret drugog kola Superlige sastavio je postavu koja teško da je i na treningu nekada igrala zajedno. Oči malobrojne publike na Marakani, dok su gledali deža vi ranijih prvenstvenih susreta, bile su usmerene ka povratniku Milošu Degeneku (igrao na poziciji desnog beka) i Špancu Horheu Kanjasu.

Kao i sudaru sa Helsinkijem srpski šampion se sudario sa dvostrukim blokom rivala. Trener gostiju Simo Krunić otupeo je oštircu Zvezdinog napada, čekajući pravi trenutak za przopoteznu tranziciju.

Sjajnom dugom loptom Nemanja Tomić je izbacio kompletnu odbranu Crvene zvezde, Batrović se stušio ka golu, ali je pogodio u glavu istrčalog Milana Borjana.

Bio je to skup promašaj, pošto je usledila kontra na drugoj strani – centrirao je Jevtović, a Milan Pavkov nastavio tamo gde je stao protiv Helsinkija. Skok, trzaj glavom i lagana realizacija. Za ovacije na Marakani junaku mnogih evropskih bitaka.

Malo toga je bilo viđeno u nastavku. Gotovo ništa. Po sparnom vremenu publici na Marakani  je falio fitlji fudbalske strasti koje bi zapalio neko majstorstvo, individulani potez pojedinca. Radnički je bio suviše raštimovan i nedovoljno kvalitetan da napadima u kontinuitetu napravi dodatnu muku Vladanu Milojeviću. Tek u finišu su gosti krenuli hrabrije ka golu, pošto im je Simo Krunić izdao direktivu uvođenjem drugog napadača Haskića.

Opet, na drugoj strani smo videli rutinu odrađivanja posla i malo šansi. Samo je Ben zagrejao dlanove Nikoli Petroviću, isti igrač je pokušao i iz indirekta, da bi za veliku upornost bio nagrađen u finišu. Šut Ivanića je Petrović odbranio, ali je sve to pratio reprezentativac Komorskih Ostrva i stigao do drugog gola u sezoni. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading