Kako stoji ženski fudbal u Srbiji? Sloga proslavlja pola veka postojanja međunarodnim turnirom

Autor:

Sport

25.07.2019

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U "Gornjoj varoši" je održan međunarodni turnir u ženskom fudbalu, povodom pedesetog rođendana FK Sloga iz Zemuna. Turnir traje od 25.do 28.jula.

RepublikaFoto: Republika.rs
Stadion Zemuna

Na turniru će pored domaće ekipe učestvovati Zemun, Crvena zvezda, Breznica šampion Crne Gore, Sarajevo prvak BiH-a i Olimpija

- Turnir je organizovan povodom jubileja, pola veka postojanja. Turnir je prvi put organizovan, nadamo se da će biti tradicionalan. ŽFK Sloga je klub sa velikom tradicijom, bila je vicešampion Evrope 1976. godine. Klub se prvo zvao "Zmaj" a potom je promenio ime, posle tri godine. Osnovan je 1969. godine. Sloga je normalno kroz svoju istoriju imala uspuna i padova, trenutno se takmiči u Superligi. Prošle sezone, zauzeto je drugo mesto, igralo se i polufinale Kupa. Ambicije su malo porasle za sezonu pred nama - priča Vlada Krstivojević, predsednik ŽFK Sloga.

Sloga - Zemun 3:0

Kako je protekla organizacija turnira, šest ekipa iz četiri različite zemlje?

- Učestvuje oko 200 ljudi, što igračica što trenera. Velika zahvalnost gradu Beogradu, sekretarijatu za Sport i Omladinu koji su podržali ovu manifestaciju. Od njih smo dobili značajnu finansijsku podršku, a mi smo obezbedili smeštaj i ishranu. Pored mečeva, pokazaćemo našim gostima i lepote grada. Oraginozovali smo turistički obilazak i druženje sa rukovodstvom klubova. Pored sportskog dela imamo zadatak da gosti odavde ponesu najlepše uspomene.

Da li je, i koliko teško baviti se ženskim fudbalom u Srbiji?
- Pakleno je teško, morate da idete da prosite i moljakate za sredstva. Superliga prilično košta, plaćamo tri stana. Tu su i stipendije, devojke studiraju. Za razliku od lokalnih samouprava, u Beogradu je za ženski fudbal pomoć simbolična.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading