BOAĆI: PLAŠIM SE SAMO LAVA

Autor:

Sport

26.07.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čekale su "Delije" celog proleća da vide starog Ričmonda Boaćija (26), koji je u prvom mandatu na Marakani nemilosrdno terorisao golmane, ali povrede su omele Ganjanina da pokaže zbog čega ga je svojevremeno kupio slavni Juventus. Ipak, početak sezone nagoveštava da bi napadač iz Akre mogao ponovo da bude udarna igla srpskog prvaka, posebno nakon dva uzastopna gola u kvalifikacijama za Ligu šampiona, protiv Helsinkija (2:0) i Suduve (2:1).

RepublikaFoto: Starsport
Ričmond Boaći

Finci su često grubim faulovima morali da zaustavljaju popularnog Boćka, ali on za to ne mari mnogo.

- Vodeći gol protiv Helsinkija je došao nakon savršenog centaršuta Mirka Ivanića, a nekako sam uvek na pravom mestu. Biće još golova, verujem za novi ulazak u Ligu šampiona. Navikao sam da me biju protivnički fudbaleri jer često nemaju rešenje za mene. Ali, ja sam iz Afrike i nikoga se ne plašim! Dobro, možda bih se uplašio kada bi me pojurio lav, ali brz sam, pa verujem da bih i njemu pobegao - rekao je uvek nasmejani Ganjanin.

Boaći je istakao da je atmosfera u klubu iz Ljutice Bogdana familijarna i da je to glavni razlog uspeha.

- Imamo odličan tim i predanog trenera Vladana Milojevića. Toliko sam se radovao nakon gola Milana Pavkova za 2:0 protiv Finaca da umalo nisam slomio nogu. Zvezda je zaista više od kluba - zaključio je sve bolji napadač, koji je na 70 utakmica za crveno-bele postigao 54 gola.

RepublikaFoto: Starsport

Ganjanin u istoriji crveno-belih

Kada je u 26. minutu prvog meča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona savladao golmana Helsinkija, Ričmond Boaći je ušao u slavnu istoriju velikana sa Marakane. Naime, Ganjaninu je to bio deseti pogodak za Zvezdu u evropskim utakmicama, čime se na večnoj klupskoj listi našao na deobi sedmog mesta po broju pogodaka u UEFA takmičenjima, i to sa Boškom Đurovskim i Milošem Šestićem. Ubedljivo najefikasniji zvezdaš u Evropi je Zoran Filipović sa 28 golova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading