Među Zvezdinim velikanima: Boaći prestigao Savićevića, sledeći je Pančev!

Autor:

Sport

25.07.2019

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno Ričmond Boaći ima razloga za prepoznatljiv osmeh. Posle vrlo problematičnog proleća centarfor iz Gane počeo je da podseća na najbolje dane u karijeri i golovima otvara trijumfalnu kapiju crveno-belima u evropskim izazovima.

RepublikaFoto: Starsport
Ričmond Boaći

Pogodio je mrežu Suduve, precizan je bio i u susretu protiv Helsinkija, i stigao do brojke od deset pogodaka u takmičenjima pod okriljem UEFA. Prvi napadač crveno-belih je na taj način stao rame uz rame sa Milošem Šestićem i Boškom Đurovskim.

- Zahvalan sam Bogu na ovom dostignuću. Kao što znate moj život je posvećen tome da budem zahvalan Bogu, našim navijačima i ovom gradu. Ne mogu sam da preuzmem sve zasluge, jer bez ovakvih saigrača, pravih boraca, nema pojedinca koji bi mogao da bude to što jeste danas. Čak ni Ronaldo i Mesi ne bi mogli da budu toliko uspešni bez svojih ekipa. Ne mogu da igraju sami, moraju da imaju saigrače koji ih čine još boljima. Isti je slučaj ovde, ne bih ništa uspeo da nije ovakvih fudbalera, trenera i stručnog štaba. Velika mi je čast što sam u društvu najboljih golgetera u istoriji Crvene zvezde - rekao je Ričmond Boaći.

RepublikaFoto: Starsport
Ričmond Boaći

Reprezentativac Gane je trenutno na šestom mestu liste najboljih evropskih strelaca Crvene zvezde. Boaći je već sada prestigao  Dejana Savićevića, a do kraja kvalifikacija moći će da priđe i Darku Pančevu, strelcu 14 golova na međunarodnoj sceni.

Inače najviše golova u Evopi za Crvenu zvezdu postigao je Zoran Filipović – 28. Drugu poziciju dele Bora Kostić i Dušan Savić sa 20, prati ih Nikola Žigić (17) i pomenuti Darko Pančev (14).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading