UEFA štiti Šiptare: Navijači Slovana pružili podršku Srbiji, sad ih čeka drakonska kazna!

Autor:

Sport

25.07.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači fudbalskog kluba "Slovan" iz Bratislave, uprkos upozorenjima UEFA, pružili su podršku Srbiji za vreme utakmice sa ekipom sa Kosova* "Feronikelijem".

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Navijač Slovana

Navijači Slovana su dospeli u centar pažnje razvivši zastave na kojima je pisalo: "Nema predaje!", aludirajući na južnu pokrajinu KiM.

Ova utakmica privukla je veliku pažnju srpske javnosti zbog odluke dva srpska fudbalera i trenera da ne igraju, što je klub iz Bratislave prihvatio i čak im pružio podršku.

Navijači Slovana su na svojoj tribini, za vreme utakmice sa "Feronikelijem", razvili zastave sa pomenutim natpisom, dok su majice sa ovim simbolom bile jedno vreme zabranjene čak i u Srbiji za prikazivanje u javnosti.

Fudbaleri koji su odbili da igraju su Dejan Dražić i Aleksandar Čavrić, dok se pomoćni trener zove Vladimir Radenković.

Povom ove njihove odluke oglasila se i UEFA koja je opomenula klub iz Bratislave i njene navijače, pa se tokom dana oglasio i klub Slovan na svom zvaničnom sajtu uz molbu svojim navijačima.

- Obraćamo se svojim navijačima veoma važnim povodom. Pozivamo i tražimo od navijača koji budu večeras na stadionu Tehelne pole na susretu sa Feronikelijem da se uzdrže od bilo kakvih parola u vezi sa političkom situacijom koja se tiče našeg protivnika. Predstavnici UEFA su nam jasno stavili do znanja da će svako uplitanje politike surovo i beskompromisno kazniti na štetu našeg kluba i fanova. To znači da Slovan može da dobije ne samo visoku novčanu kaznu, već i mnogo bolniju u vidu zatvaranja stadiona za sledeću utakmicu koju budemo igrali u Evropi. Ovim putem želeli smo da vas obavestimo o situaciji, jer je za nas zaista važno da izbegnemo bilo kakve oštre sankcije UEFA - navodi se u saopštenju "Slovana".

Ipak, ovo očigledno nije vredelo jer su se zastave podrške Srbije ipak viorile u Bratislavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading