NAGAZITE HELSINKI OD PRVOG MINUTA!

Autor: danijel.kokanovic

Sport

24.07.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdo, odvažno i hrabro protiv Helsinkija, jer drugačije ne smeš! Fudbaleri velikana iz Ljutice Bogdana večeras (20.45, RTS 1) dočekuju najbolji finski klub u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa jasnom željom da potvrde razliku u klasi i prolaz u narednu rundu obezbede već nakon beogradskih 90 minuta igre. Da Skandinavci nisu naivan rival, ali ni ekipa od koje treba strepeti, za Srpski telegraf poručuje Zoran Njeguš (46), akter dvomeča sa Helsinkijem u kvalifikacijama za tadašnji Kup pobednika kupova pre 22 godine.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Marin

NA KRILIMA MARINA

- Moderan fudbal je takav da nikoga ne smeš da potceniš, pa ni Helsinki. Sećam se da su nas dobili te 1997. godine u prvoj utakmici u Finskoj sa 1:0, bili su bolji baš za taj gol, ali zato je u revanšu sve došlo na svoje i trijumfom od 3:0 prošli smo dalje. Dobro je što je večeras Zvezda domaćin jer će imati priliku da pred dobro popunjenom Marakanom stekne, verujem, odlučujući kapital pred gostovanje na severu Evrope. Kvalitet je na strani crveno-belih i zato valja nagaziti goste već od prvog minuta. Daleko od toga da solim pamet stručnom štabu, ali imamo bolji tim i na krilima Marka Marina moramo to i da potvrdimo. Takođe, vidim našu šansu i u dobrim prekidima - analizira za naš list večerašnju utakmicu nekada sjajni vezista, koji je za crveno-bele odigrao 103 utakmice.

SNAGA SA TRIBINA

Trener najtrofejnijeg srpskog kluba Vladan Milojević (49) očekuje da njegovi izabranici budu ubedljiviji večeras nego protiv Suduve u prethodnoj kvalifikacionoj rundi.

- Nadam se velikoj poseti na Marakani jer u takvoj atmosferi igrači pružaju maksimum. Helsinki je tvrda, čvrsta i kolektivno disciplinovana ekipa koja je u punom takmičarskom ritmu, ali ako odigramo bolje nego protiv Litvanaca, možemo do trijumfa. Još se uigravamo i bićemo sve bolji kako vreme odmiče - istakao je rođeni Aranđelovčanin.

RepublikaFoto: Starsport

Pre 22 godine igrali i pokojni Bunja i Cune

Dres Crvene zvezde u dvomeču sa Helsinkijem u kvalifikacijama za tadašnji Kup pobednika kupova protiv Helsinkija u avgustu 1997. godine nosili su, između ostalih, Jovan Gojković i Goran Bunjevčević, asovi koji više nisu među živima. Popularni Cune, koji je ušao u igru u 63. minutu prvog meča u prestonici Finske, poginuo je u saobraćajnoj nesreći na Novom Beogradu u decembru 2001. godine, dok je Bunja, standardan u obe utakmice sa Helsinkijem, preminuo u junu prošle godine usled izliva krvi u mozak i pucanja sinusne aneurizme.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading