Milojević jasan: "Dva meča traju 180 minuta, ništa neće biti gotovo posle prvog susreta na Marakani!"

Autor:

Sport

23.07.2019

11:23 >> 11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde samo dan pred utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv finskog Helsinkija govorio je o mnogim temama na konferenciji za medije. O Degeneku, povredama prethodnih novajlija, igrama Helsinkija...

RepublikaFoto: Republika.rs
Vladan Milojević

 - Posle prve prepreke koju smo uspešno preskočili, znamo da nas u drugom kolu očekuje izuzetno težak protivnik. Šampion svoje zemlje Helsinki je jako dobra ekipa, tim koji je u takmičarskom ritmu njihovo prvenstvo je u toku. Voleo bih da budemo bolji nego prošle utakmice, a za to je potrebno vreme. Finci su disciplinovani i kompaktni, jako interesantna i zanimljiva ekipa. Spremili smo se dobro kao i do sada, očekujem da kući pred velikim brojem naših navijača odigramo dobru utakmicu - počeo je Milojević.

Sta je pozitivan rezultat sutra i da li ste razmatrali odlaganje u Super ligi za vikend?

-Nisam u tom fazonu, razmišljam samo o Helsinkiju. Sutra je prvo a drugo poluvreme će biti odigrano kod njih. Nadam se da ćemo ispuniti naš plan igre, sta će biti videćemo. Los šam prognozer. Bio bih zadovoljan našom dobrom igrom, a rezultat da dođe kao posledica toga.

Da li je dobro što se igra prva kući?

- Zavisi, mnogo je faktora. Šta bi bilo, kad bi bilo.

Kakav nivo je potreban za sutra?
-Nismo više Bogom dani, ne znam zašto se stalno potencira to. Veliki smo klub i pokušavamo da Zvezdu vratimo tamo gde je bila. Raznih je kalkulacija, Helsinki izuzetno poštujemo. Voleo bih da nadmašimo brojku navijača koji su bili na prošlom meču. Svaka utakmica je iskustvo više, još nismo na zadovoljavajućem nivou što se tiče takmičarskog ritma.

Malo više o rezultatu?

-Neki put bude kako želite, nekad ne. Zavisi mnogo, ali sutra se neće završiti dvomeč.

O Degeneku?
- Jako sam ponosan što se vratio, učinio je veliki napor da dođe ponovo. Profesionalac je veliki, i veliki Zvezdaš. Čim se pojavila mogućnost da se vrati, razgovorali smo sa Mrkelom i dogovorili da se vrati. Biće licenciran za utakmice, fali mu malo fizičke pripreme.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Miloš Degenek

Najbolji igrač Helsinkija je otišao u Bolonju, da li to remeti njih ili ne?
- Veoma su disciplinovani i jaki kao kolektiv. Nikom nije prijatno kad ode najbolji igrač. Ali očekujem da će neko drugi iskočiti.

O Žanderu i Kanjasu povrede?
 - Bilo je svega, od glave do pete. Nije trenirao sa ekipom, sam je trenirao. Poslednji meč igrao je u martu, pa je umor učinio svoje. Kanjas se priključio radu sa ekipom, videćemo da li će mali problem fizičke adaptacije  biti rešen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading