ZVEZDI PRETI FINSKI ŠAĆIRI!

Autor:

Sport

22.07.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Delije" i Zvezdo, pazite se jeftinih provokacija finskog Šaćirija! Rival Crvene zvezde u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Helsinki u svojim redovima ima Albanca Erfana Zenelija (32), koji golove proslavlja kao as Liverpula Džerdan Šaćiri - praveći rukama dvoglavog orla, koji simbolizuje "veliku Albaniju".

Erfan Zeneli

I dok je menadžer kluba sa Enfilda Jirgen Klop jesenas prepoznao da bi dolazak Šaćirija u Beograd stvorio negativnu atmosferu za njegov tim (nije mnogo pomoglo jer je prvak Evropa poražen na Marakani sa 2:0), trener Helsinkija Toni Koskela nema taj luksuz.

FANTOMSKA KRŠTENICA

Zeneli je jedan od najiskusnijih igrača u ekipi i najverovatnije će biti starter prekosutra (20.45), pa ostaje da se vidi kakav će doček "Delije" spremiti za njega. Reč je o igraču koji je profesionalnu karijeru počeo u Finskoj, za koju je čak i nastupio šest puta. Interesantno je da je poznato da je rođen na teritoriji Kosova, ali kao da se radi o fantomu, pa je nepoznato da li u krštenici kao mesto rođenja stoji Vučitrn, Đakovica ili Gnjilane. Sva tri mesta se navode uz njegovo ime.

Pre nego što dočekaju Fince fudbaleri Crvene zvezde danas će tačno u podne (12.00) saznati potencijalnog rivala u 3. kolu kvalifikacija za elitno takmičenje. To mogu biti prošlogodišnji polufinalista Ajaks sa Dušanom Tadićem, kao i pobednici iz dvomeča BATE/Rozenborg, TNS/Kopenhagen, Saburtalo/Dinamo (Z), Sutjeska/APOEL i Seltik/Kalju.

POBRAĆE APLAUZE

Trener crveno-belih Vladan Milojević istakao je posle prvenstvene premijere protiv Javora (2:0) da će njegov tim spreman dočekati Helsinki.

- Imamo dovoljno vremena da se spremimo za Helsinki kako bi odigrali dobru utakmicu. Daćemo sve od sebe - poručio je Milojević.

On je dodao da će navijači biti zadovoljni novajlijama u letnjem prelaznom roku.

- Žander nije spreman i ne znam kad je poslednji put odigrao takmičarsku utakmicu. Stranci su došli pred kraj priprema i nemamo previše vremena da se oni pripreme već moraju da podižu formu kroz utakmice. Svideo se publici, sva pojačanja su kvalitetna i nema sumnje da će pobrati aplauze i Tomane, Kanjas i Krstović. Žander ima mali problem u komunikaciji i trudimo se da mu olakšamo adaptaciju.

POTENCIJALNI RIVALI

U 3. KOLU KVALIFIKACIJA

Ajaks

BATE/Rozenborg

TNS/Kopenhagen

Saburtalo/Dinamo (Z)

Sutjeska/APOEL

Seltik/Kalju

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading