Siti na kolenima: Patrisio odveo Vulvse do Trofeja Azije!

Autor:

Sport

20.07.2019

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vulverhempton Vonderersi su savladali Mančester Siti u finalu Trofeja Azije Premijer lige posle penala. U penal seriji je bilo 3:2, a u 90 minuta fudbala nije bilo golova. Treće mesto je osvojio Njukasl koji je rezultatom 1:0 savladao Vest Hem Junajted.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rui Patrisio

Mančester Siti je od prvog minuta napao i bio je u prvih 20 minuta veoma blizu gola. Odlično su tada igrali Kevin De Brujne i Rahim Sterling, ali se odbrana Vulvsa dobro snalazila dok je Rui Patrisio već tada imao odlične reakcije među stativama. 

U 21. minutu je Rahim Sterling promašio penal šutiravši preko gola, a do poluvremena je Siti nastavio da dominira ali ne i da dođe do gola. 

U drugom poluvremenu je jedinu ozbiljnu šansu imao David Silva koji je ušao sa klupe ali je njegov šut iz slobodnog udarca odbranio Rui Patrisio. U tom delu meča su šansu dobijali mladi igrači obe ekipe pa je falila uigranost i meč je završen 0:0. U penal seriji ključne penale za Siti su promašili Ilkaj Gundoan, David Silva i Lukas Nmeča, a sva tri je zapravo odbranio sjajni portugalski golman koji je i igrač utakmice. 

Ovo je prvi Trofej Azije Vulfsima u prvom učešću. Ovaj tim inače već u četvrtak igra kvalifikacioni meč za Ligu Evrope protiv Krusejdersa iz Severne Irske. 

U meču za treće mesto Njukasl je dobio Vest Hem 1:0 golom Jošinorija Muta. Meč je sa tribina stadiona u Šangaju gledao Stiv Brus. Novi menadžer "svraka" nije mogao da vodi svoj tim jer je dobio samo turističku vizu za Kinu.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading