Gobeljiću preti drakonska kazna!

Autor:

Sport

18.07.2019

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo će Marko Gobeljić čekati povratak na teren u evropskim utakmicama. Pogibeljan start defanzivca Crvene zvezde nad Litvancem Vaidasom Slavickasom mogao bi da ga košta propuštanja najvažnijih mečeva na putu ka plasmanu u grupnu fazu bilo Lige šampiona, bilo Lige Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Gobeljić

Prema informacijama Sportskog žurnala, UEFA je u ovakvim situacijama nemilosrdna i direktan crveni karton Gobeljića, zbog težine povrede (Slavickasu je noga pukla na dva mesta) može da ga izbaci iz ekipe na naredna četiri susreta pod okriljem Evropske kuće fudbala.

To bi značilo da univerzalac u ekipi Vladana Milojevića propušta i dvomeč sa Helsinkijem, ali i narednu rundu kvalifikacija, bez obzira da li srpski prvak prođe u treće eliminaciono kolo za Ligu šampiona ili se, u slučaju ispadanja, preseli u isti taj nivo takmičenja, samo za Ligu Evrope.

Na Marakani strahuju da bi kazna mogla da bude i teža, ali se nadaju da će biti „samo“ četiri utakmice pauze, kako bi Marko Gobeljić bio na raspolaganju Vladanu Milojeviću u eventualnom plej-ofu.

Inače, Vaidas Slavickas je uspešno operisan u Beogradu, ali ga zbog dvostrukog preloma noge očekuje pauza od najmanje godinu dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tomislav

18.07.2019 08:09

Brutalni start Gobeljića zaslužuje doživotnu zabranu igranja u profesionalnom fudbalu. I povlači za sobom rigoroznu kaznu kompletnog stručnog štaba i trenera Milojevića. Navijam za Zvezdu od rođenja, ali ovo je prevazišlo svaku meru. Na ovom primeru se vidi da mnogi u Zvezdi nisu odradili svoj posao. A da i ne pominjem sve one bespotrebne žute kartone koje smo dobili protiv Suduve. Analizirajte samo kako su dobijeni! Ako protiv ovakvog protivnika zaradiš toliko kartona, jasno se postavlja pitanje zašto stučni štab ne radi na psihološkoj pripremi igrača?! I, nije to prvi primer. Setimo se samo nediscipline tokom završnice minule sezone. Nije Savić slučajno dobio dozvolu za odlazak iz Zvezde, on na kojeg se tako ozbiljno i dugoročno računalo. Jednom rečju, mnogo se nakupilo loših stvari i sada je samo kulminiralo ono što je bilo neminovno da se na kraju i dogodi. Sve se to dešava kada se izgubi čvrsta ruka. Nestalo je "gazde u kući"!