Šok: Siniša Mihajlović završava trenersku karijeru zbog teške bolesti!

Autor:

Sport

13.07.2019

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siniša Mihajlović bi zbog teške bolesti mogao da napusti kormilo Bolonje i ujedno završi trenersku karijeru, piše Korijere delo Sport.

Siniša Mihajlović

Poznati rimski sportski dnevnik tvrdi da je Mihajlović nedavno odradio medicinske preglede i testove, posle čega su ga doktori upozorili da mora da nastavi lečenje „agresivnim tretmanima“. Upravo iz tog razloga, pošto takvi tretmani umeju da iscrpe telo i um, Mihajlović bi mogao da stavi tačku na trenersku karijeru kako bi sačuvao zdravlje.

Iako se ne navodi precizno o kojoj bolesti je reč, jasno je da Mihajlovićevo stanje nije naivno i da zahteva najvišu negu i lečenje. Bivši selektor Srbije trebalo bi da se oglasi putem saopštenja ili na vanrednoj konferenciji u subotu gde će razjasniti kompletnu situaciju.

Nekadašnji levonogi bombarder je tek u februaru napunio 50 godina. Na klupu Bolonje stigao je krajem januara umesto Filipa Inzagija i za kratko vreme transformisao ekipu od glavnog kandidata za ispadanje u tim koji je sezonu u Seriji A završio na desetom mestu. Zbog toga je ubrzo potpisao ugovor do juna 2020. godine, ali sada se u pitanje dovodi njegov dalji rad na stadionu Renato Dal'Ara.

Siniša Mihajlović je najveći deo igračke karijere proveo u Italiji, gde je od 1992. do 2006. godine branio boje Sampdorije, Rome, Lacija i Intera. Karijeru je započeo u Borovu 1986. gde se zadržao dve godine, a zatim sledi dvogodišnji boravak u Vojvodini začuinjen titulom jugoslovenskog šampiona 1989, da bi naredne godine prešao u redove Crvene zvezde. Sa crveno-belima osvojio je dve titule u Jugoslaviji, kao i Kup šampiona i Interkontinentalni kup!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

Posle odlaska u igračku penziju odmah je započeo trenerski posao kao pomoćnik Roberta Manćinija u Interu. U novembru 2008. godine uzeo je Bolonju gde je imao prvi trenerski angažman kao šef struke. Kasnije je vodio Kataniju,Fjorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino i sada opet Bolonju. Na klupi reprezentacije Srbije bio je od maja 2012. i novembra 2013. godine. Pre dolaska u Bolonju proveo je svega nekoliko dana kao trener lisabonskog Sportinga, ali je otpušten posle smene kompletne klupske uprave. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 63 utakmice i postigao 10 golova.

Kao fudbaler Lacija postao je šampion Italije 2000. godine, a sa Nebeskoplavima osvojio je po dva Kupa i Superkupa Italije, te po jednu titulu u Kupu pobednika kupova i UEFA Superkupu. Sa Interom je takođe osvojio šampionsku krunu u svojoj poslednjoj sezoni, a takođe ima i dva nacionalna Kupa i jedan Superkup.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading