Šiptari se zaigrali: Albanci pretili smrću članovima UEFA, pa "popili" jednu od najvećih kazni u istoriji fudbala!

Autor:

Sport

12.07.2019

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani potvrdio je danas suspenziju od 10 godina albanskom klubu Skenderbeg za nameštanje utakmica u domaćem prvenstvu i evropskim takmičenjima.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Fudbaleri Skenderbega pre utakmice LE sa Partizanom u Beogradu

Arbirtažni sud je odbio žalbu Skenderbega na 10-godišnju suspenziju, najveću koju je izrekla Evropska fudbalska unija (Uefa).

Slučaj Skenderbega završio se danas posle godinu dana i istrage kojom su obuhvaćeni bivši ministar finansija Albanije i predsednik kluba, a istražitelji Uefe dobili pretnje smrću.

 
CAS je naveo da je sudsko veće utvrdilo da je Skenderbeg učestvovao u nameštanju utakmica, domaćih i evropskih.

- Suspenzija Uefe od 10 godina i kazna od milion evra su bile proporcionalne i opravdane - navodi se u saopštenju.

Predsednik Skenderbega Arđan Takaj rekao je da je šokiran odlukom CAS.

- Neću napustiti Skenderbeg. Nastaviću borbu. Slučaj ćemo predati Federalnom sudu Švajcarske i tamo ćemo dobiti pravdu. Ovaj slučaj prešao je sve granice, a advokati koji su nas predstavljali shvatili su to kao vrlo lično pitanje, pošto su bili iznenađeni nepravednom odlukom - naveo je Takaj.

 
Žalba Skenderbega predstavljena je u aprilu u Švajcarskoj u relativnoj tajnosti, pošto su istražitelji Uefe dobili pretnje smrću tokom istrage.

Koristeći dokaze iz šablona klađenja, Uefini istražitelji naveli su da su nameštene dve utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona, jedna protiv Dinama iz Zagreba i jedna protiv Krusejdersa i dve utakmice grupne faze Lige Evropa 2015. godine, protiv Sportinga iz Lisabona i Lokomotive iz Moskve.

Uefa je navela da su igrači Skenderbega u tim utakmicama "odigrali izuzetno sumnjivo u odbrani" i da su u poslednjih nekoliko minuta određenih mečeva odigrali nezainteresovano i bez truda.

Uefa je, takođe, sumnjičila Skenderbeg da je učestvovao u nameštanju oko 50 domaćih utakmica od 2011. godine.

U poslednjoj deceniji Skenderbeg je osvojio sedam šampionskih titula u Albaniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading