Jalovo i bezidejno: Radnički poražen u Estoniji, čeka ga težak zadatak u revanšu!

Autor:

Sport

11.07.2019

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Radničkog iz Niša razočarali su u prvom meču prvog kola kvalifikacija za LE. Srpski vicešampion je doživeo blamažu na gostovanju estonskoj Flori, pošto je domaćin slavio sa 2:0

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Simo Krunić

Radnički je igrao u najjačem sastavu, a u prvih 11 mesto su našla i dva pozajmljena fudbalera Crvene zvezde, Meleg i Jirka.

Ipak, to nije pomoglo srpskom timu da dođe do pozitivnog rezultata na gostovanju u Estoniji.

Slab fudbal se igrao u prvih 45 minuta. Nišlije su bile nešto bolje od svog rivala, ali to nije bilo dovoljno da se stvori neka opasnija prilika. Jedini šut u okvir gola imao je Jirka, ali je njegov udarac lako ukrotio golman Flore.

Rasplamsala se borba u nastavku, pa smo već posle sedam minuta imali velika uzbuđenja na obe strane. 

Prvo je bila gužva u kaznenom Flore, ali kako fudbaleri Radničkog nisu uspeli da upute opasan šut, usledila je kontra. Vasiljev je izašao sam ispred Petrovića, koji je sjajnom intervencijom sprečio domaći sastav da dođe do vođstva.

Flora je u tim trenucima bila bolji rival, pa je u 60. minutu propustila još jednu priliku, ovog puta preko Livaka.

Radnički se baš mučio, pa je ubrzo i primio prvi gol. Rezervista Lepik je savladao Petrovića i doneo prednost svom timu u 75. minutu. Posle primljenog gola ekipa Sime Krunića je zaigrala nešto angažovanije u napadu, ali srpski predstavnik nikako nije uspevao da ozbiljnije ugrozi gol Flore. Bili su to uglavnom jalovi i bezidejni napadi našeg vicešampiona.

Na kraju u 89. minutu domaćin stiže do velike prednosti pred revanš u Nišu. Vasiljev je iz trećeg puta uspeo da savlada sjajnog Petrovića i postavi konačnih 2:0.

Revanš se igra za sedam dana na stadionu "Čair". Ukoliko Radnički želi plasman u naredno kolo, moraće da odigra daleko bolje nego u Estoniji, u suprotnom očekuje ih bolna eliminacija već na startu kvalifikacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading