Litvanci odoleli crveno-belima: Zvezda pucala u prazno, u Beogradu pada odluka!

Autor:

Sport

09.07.2019

17:35 >> 20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su 0:0 na gostovanju Suduvi u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Republika
Detalj sa utakmice

Crveno-beli su dominirali tokom većeg dela meča, konstantno pritiskali odbranu domaćeg tima, ali je zakazala završnica srpskog šampiona.

Od 17 šuteva samo je pet išlo u okvir gola, ali nijedan od tih pet nije bio preterano velika opasnost za golmana Karduma.

S druge strane, Suduva je pokazala "zube" i nekoliko puta opasno zapretila timu Vladana Milojevića, morao je u nekoliko navrata reaguje i Borjan, da bi na kraju ostalo 0:0.

Srpski šampion je od samog starta meča krenuo sa željom da što pre stigne do gola. Zvezda je u prvih 10 minuta imala nekoliko dobrih šansi, ali su Ivanić, Ben i Boaći bili neprecizni.

Bilo je i nekoliko pokušaja našeg tima iz velike daljine, ali bez ikakve opasnosti za hrvatskog golmana Karduma. Suduva je prvi šut na meču uputila tek u 21. minutu, ali je Čađenović poslao loptu van stadiona. Tri minuta kasnije Litvanci su šutirali i u okvir gola.

Usledio je mirniji period igre sve do završnice prvog dela. Ben je u 42. minutu lukavo tukao iz velike daljine, ipak, nije imao sreće, jer je lopta prošla tik pored stative Suduvinog gola.

Zvezda je odigrala daleko lošije u drugom poluvremenu, ali su za to krivi i fudbaleri Suduve, koji su podgili svoj nivo igre. Crveno-beli su do gola uglavnom pokušavali da dođu šutevima sa distance, koji su skoro uvek završavali daleko od mete.

Suduva je u 61. minutu propustila ogromnu priliku. Litvanci su odigrali sjajan napad, koji je Topčagić završio udarcem glavom. Srećom, uz manje poteškoće Borjan je uspeo da ukroti udarac. Zvezda je odmah uzvratila ekspresnom kontrom, ali je Benov udarac u odsudnom trenutku bio izblokiran.

Samo šest minuta kasnije najbolja prilika na meču i to za domaćina.  Kerla je posle dobre akcije ostao sam na pet metara od gola, ali je promašio nemoguće, pa je srpski šampion uspeo da preživi i ovaj atak Suduve.

Do kraja utakmice gledali smo rastrzanu igru na obe strane, Zvezda je napadala, a Suduva pretila iz kontre. Crveno-beli su posle udarca Marina mogli da dobiju i penal, ali je danski sudija procenio da nije bilo dovoljno elemenata za najstrožu kaznu. Na kraju nismo videli nijedan gol, pa će rešenje o pobedniku dvomeča pasti u Beogradu za sedam dana.

Crveno-beli moraju dosta bolje da odigraju u revanšu ukoliko žele da savladaju disciplinovanu ekipu Suduve. Na večerašnjoj utakmici debitovao je i Kanjas, ali je odigrao ispod očekivanja sa nekoliko grešaka u predaji lopte.

Sve u svemu Zvezda je i dalje veliki favorit za prolazak u drugo kolo, ali će to morati da dokaže i na stadionu "Rajko Mitić"

Tok meča mogli ste da pratite na našem sajtu.

SUDUVA - CRVENA ZVEZDA 0:0 (0:0)

II POLUVREME

90+4 minut - Kraj utakmice u Litvaniji. Zvezda nije uspela da zabeleži pobedu, pa će u revanšu u Beogradu morati da zaigra daleko bolje, kako bi se bez problema plasirala u narednu fazu takmičenja.

90+2 minut - Dva kornera u nizu za Suduvu, ali se dobro brane fudbaleri Zvezde.

90. minut - Žuti karton i za Jovančića. Igraće se četiri mintua nadoknade.

86. minut - Poslednja izmena Vladana Milojevića, Vukanović menja Bena. Karambol u kaznenom prostoru Suduve posle kornera, ali su uspeli da se odbrane domaćini.

85. minut - Ambiciozan pokušaj Švrljuge, bez opasnosti za Borjana.

80. minut - Jankauskas nepropisno zaustavlja Jovančića i dobija žuti karton. 

79. minut - Opasan napad Suduve, srećom Borjan reaguje u pravom trenutku i hvata loptu.

77. minut - Lepa akcija Crvene zvezde, ali je Ivanićev šut u poslednjem trenutku izblokiran. U nastavku je Marin šutirao, a lopta je pogodila u ruku igrača Suduve i otišla u korner. Danski sudija je ostao nem, pa je Zvezda možda i oštećena u ovoj situaciji.

75. minut - Uhvatio je strašan volej Rodić posle kornera i šutirao snažno, ali nažalost preko gola.

71. minut - Odmah i druga zamena, Pavkov menja Boaćija.

69. minut - Prva izmena u timu Zvezde. Debitant Kanjas menja Jovičića. a uskoro se očekuje i ulazak Milana Pavkova.

67. minut - Kolosalna šansa za Suduvu i mnogo sreće za Zvezdu. Kerla je posle dobre akcije ostao sam na pet metara od gola, ali je promašio nemoguće, pa je srpski šampion uspeo da preživi.

61. minut - Velika prilika za Suduvu. Sjajan napad su odradili Litvanci preko desne strane, Švrljuga je centrirao, a Topčagić glavom tukao, ali je Borjan sjajno intervenisao. Zvezda je odmah odgovorila kontra napadom, ali je Ben ponovo bio neprecizan, pa je srpski šampion dobio samo korner.

59. minut - Još jedan nekontrolisan udarac Bena.

57. minut - Nekoliko opasnih napada Zvezde preko Marina, ali i dalje nema promene rezultata.

55. minut - Kraći prekid zbog Bena, koji je posle duela sa fudbalerom Suduve ostao na travi. Ipak, reprezentativac sa Komora se brzo pridigao i nastavio meč.

51. minut - Dva šuta Jovičića u razmaku od par desetina sekundi. Oba udarca završila su van okvira gola.

49. minut - Ben je lepo zalomio, ali je očajno šutirao, pa je lopta završila dalekooo pored gola hrvatskog čuvara mreže.

48. minut - Šut je oprobao i Jovančić, ali je golman Kardum ponovo na visini zadatka.

46. minut - Krenulo je drugo poluvreme.

I POLUVREME

45 + 1 minut - Kraj prvog poluvremena. Zvezda je bila bolji rival u prvih 45 minuta, ali mora da podigne nivo igre u nastavku ukoliko želi da stigne do važne pobede.

44. minut - Lukav pokušaj Bena iz velike daljine. Lopta je završila tik pored stative Suduve.

43. minut - Dobar napad Crvene zvezde, ali Boaći je bio kratak, i nije uspeo da prosledi loptu u mrežu domaćina.

42. minut - Žuti karton i za Srđana Babića, druga javna opomena za fudbalere Crvene zvezde.

40. minut - Opasna kontra Suduve, srećom Tadić se spetljao u odsudnom momentu, pa je Zvezda uspela da se odbrani.

34. minut - Ništa se ne menja na terenu. Zvezda pokušava da dođe do gola, dok fudbaleri Suduve imaju problem da iznesu loptu sa svoje polovine. Ipak, ozbiljnih šansi nema već duže vremena.

29. minut - Mirniji period je iza nas. Suduva je odbila početne nalete Crvene zvezde, pa u poslednjih nekoliko minuta prolazi bez većih uzbuđenja.

24. minut - Lep napad Suduve. Švrljuga je napravio lep prodor po desnoj strani, ušao u sredinu i šutirao pravo u Borjana.

23. minut - Ben je fauliran na ivici šesnaesterca, a slobodan udarac izveo je Marko Marin, ali je uspeo samo da pogodi živi zid.

21. minut - Došlo je vreme i za prvi udarac Suduve. Ipak, Čađenovićev pokušaj iz ogromne udaljenosti je završio van stadiona.

19. minut - Nekontrolisan udarac Boaćija...

17. minut - Zvezda je daleko opasniji rival, šteta što do sada nismo videli nijednu loptu u mreži domaćina.

14. minut - Katastrofalan pokušaj Marka Marina. Udarac je završio kod korner zastavice.

12. minut - Lep lažnjak, a zatim i udarac Jovančića. Ipak, lopta završava daleko preko gola.

10. minut - Zvezda sve bliža golu. Ben je asistirao Boaćiju, a napadač Gane je šutirao pravo u golmana Suduve.

8. minut - Prvi žuti karton na meču i to za Branka Jovičića. Opravdana odluka glavnog arbitra, pošto je vezista Crvene zvezde na nepropisan način zaustavio kontru rivala.

7. miinut - Nekoliko desetina sekundi kasnije nova šansa za Zvezdu, ovog puta je tukao Ben, ali je golman Suduve bio na visini zadatka.

6. minut - Prva šansa za crveno-bele. Gobeljić je prelepo uposlio Ivanića, ali je bivši fudbaler Vojvodine bio neprecizan. 

4. minut - Zvezda ima inicijativu na startu, ali bez ozbiljnijih šansi.

1. minut - Krenula je utakmica na stadionu "Arvi arena" u Marijampulju.

19:37 - Podršku u Litvaniji imaju i fudbaleri Crvene zvezde. Nekoliko desetina "delija" pravi odličnu atmosferu.

19:15 - Zagrevanje fudbalera srpskog šampiona prošlo je u očekivanom toku.

19:00 - Sastavi timova: Suduva: Kardum – Švrljuga, Kerla, Jankauskas, Živanović, Slavickas – Matulevičijus, Čađenović, Verbickas - Topčagić, Tadić. 

Crvena Zvezda: Borjan, Rodić, Milunović, Babić, Gobeljić, Jovičić, Jovančić, Marin (kap.), Ivanić, Ben i Boaći. Na klupi su: Popović, Stojković, Savić, Simić, Kanjas, Vukanović i Pavkov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading