Meksiko slavio protiv branioca titule u Čikagu, "sombrerosi" šampioni Gold kupa!

Autor:

Sport

08.07.2019

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Meksika novi su šampioni Severne i Centralne Amerike pošto su u finalu Gold kupa u Čikagu pobedili branioca titule Sjedinjene Američke Države rezultatom 1:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Meksiko je osvajač Gold kupa!

El Tri je do 11. KONKAKAF titule stigao zahvaljujući pogotku Džonatana dos Santosa u 73. minutu.

Vezista Los Anđeles Galaksija je iskoristio sjajnu asistenciju Raula Himenesa i levom nogom sa ivice šesnaesterca pogodio pod prečku za veliko slavlje meksičkih navijača na Soldžer fild stadionu.

Ovakav uspeh ekipe Tate Martina, argentinskog trenera kojem je to prvi međunarodni trofej iz četvrtog finala, dodatno dobija na značaju ako se zna da je ostvaren bez velikog broja važnih igrača.

Nekadašnji trener Barselone se na ovom takmičenju uglavnom oslanjao na fudbalere iz domaćeg šampionata, ali je uprkos tome uspeo da donese Meksiku prvu titulu posle četiri godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje nakon pogotka Džonatana dos Santosa

Sa druge strane, SAD ostaje na šest osvojenih KONKAKAF turnira.

Duel u Čikagu u potpunosti je pripao Meksikancima, ne računajući uvodni deo meča, kad su Amerikanci imali dve šanse preko Pulišića i Altidora, pa se može reći da je El Tri sasvim zasluženo slavio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Meksiko je osvajač Gold kupa!

Najbolju šansu za drugačiji ishod imao je Kristijan Roldan u 86. minutu meča, međutin, njegov udarac uspeo je da zaustavi Gvadrado na gol liniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading