Lampard se vratio na mesto uspeha!

Autor:

Sport

04.07.2019

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legandarni engleski fudbaler Frenk Lampard zvanično je postao novi menadžer Čelsija, saopštio je londonski klub. Lampard je sa klubom, u kome je stekao slavu kao igrač, potpisao trogodišnji ugovor.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lampard ponovo među "plavcima"

- Izuzetno sam ponosan što sam se vratio u Čelsi kao trener. Svi znaju za moj ljubav prema Čelsiju i zajedničku istoriju. Ipak, moj zadatak je da se fokusiram na posao u predstojećoj sezoni. Ovde sam da radim naporno, da donosim uspehe i jedva čekam da počnem da radim- rekao je Lampard.



Izvesno vreme se spekulisalo da će on biti zamena za Mauricija Sarija, koji je preuzeo Juventus, a tokom jučerašnjeg dana dogovor između Lamparda i Čelsija postignut je posle šest sati.

Lampard je na Stamford bridž stigao 2001. godine iz Vest Hema, dres "plavaca" nosio je narednih 13 sezona, a osvojio je tri titule u Premijer ligi, četiri FA kupa, po dva trofeja u Liga Kupu i Komjuniti šildu.

Dva puta je igrao finale Lige šampiona, a u sezoni 201/12 osvojio je "ušati" pehar kada je Česli u finalu pobedio Bajern iz Minhena posle izvođenja jedanesteraca.



Naredne sezone svoju kolekciju trofeja kompletirao je osvajanjem Lige Evropa, kada su "plavci" u finalnom susretu bili bolji od Benfike (2:1).

Prvi trenerski posao imao je u drugoligašu Derbi Kauntiju, kog je prošle sezone vodio do finala plej-ofa, gde je u borbi za promociju u Premijer ligu pretrpeo poraz od Aston Vile.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading