Mesi na kolenima, Brazil srušio Argentinu za finale Kopa Amerike!

Autor:

Sport

03.07.2019

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Brazila pobedili su Argentinu rezultatom 2:0 u polufinalu Kopa Amerike.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lionel Mesi ponovo doživeo neuspeh sa Argentinom

Brazil je došao do sigurne pobede i plasmana u finale, najviše zahvaljujući Firminu i Žezusu.

Žezus je bio strelac prvog gola u 19. minutu, pošto je odlično zahvatio loptu u kaznenom prostoru protivnika koju mu je uputio Firmino. 

Nedugo nakon Žezusovog gola njegov klupsi saigrač Serhio Aguero pogodio je okvir gola, da bi na isti način priliku propustio Lionel Mesi u 57. minutu utakmice.

Za konačnih 2:0 pobrinuo se Roberto Firmino, kojem je asistenciju uzvratio upravo Žezus. Isti igrač je mogao da izbori i penal za svoju ekipu u završnici, ali do najstrože kazne nije došlo. 

Mesi je tako ostao bez prilike da osigura medalju sa Argentinom, koja bi mu bila prva i jedina još od zlata na Olimpijskim igrama 2008.

Ovo je, ujedno, bio i 42. meč selektora Titea na klupi "selesaa", sa kojim je doživeo tek dva poraza.

Brazil će u finalu na "Marakani" igrati protiv boljeg iz duela Čile – Peru (4. jul, 02.30), dok će se "gaučosi" boriti za treće mesto protiv poraženog. Utakmica za treće mesto igra se 7, a finale 8. jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading