NAVIJAČI SE UJEDINILI i pomogli narodu na Kosmetu

Autor:

Sport

03.07.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo sloga Srbina spasava! Razmirice, suprotni stavovi i opredeljenja uglavnom su bili nepremostiv jaz između navijača u Srbiji, pre svega Crvene zvezde i Partizana. Međutim, kako sami kažu, srpstvo je za sve njih viši cilj, što su još jednom dokazali zajedničkim sakupljanjem novca za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji!

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Delije i Grobari rame uz rame

"Delije", "Grobari", radovci, ali i navijači iz svih delova Srbije i Republike Srpske okupili su se na Vidovdan na Gazimestanu i tom prilikom u manastir Visoki Dečani odneli pomoć od 16.840 evra namenjenih najugroženijim Srbima na Kosmetu.

- Neka svim dobrotvorima milostivi Gospod molitvama Svetog kralja Stefana Dečanskog i drugih svetitelja srpskih za ovo delo svakim dobrom uzvratio - stoji u zahvalnici jeromonaha Petra Rojevića iz manastira Visoki Dečani.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Ovo nije prvi put da se navijači ujedine zarad pomoći našem narodu u južnoj srpskoj pokrajini, a jedan od najvećih skupova bio je 2012, takođe u Dečanima. Često se priključuju i pravoslavna braća iz Rusije, kao što su ovaj put na Gazimestan došli navijači Zenita iz Sankt Peterburga, a oni su i prethodne dve godine uplatili po oko 3.000 evra za Gračanicu.

Partizanovci su 2016. obišli enklave na Kosovu i odneli narodu pomoć u odeći. Zvezdaši, osim odlazaka na Kosovo, više puta su pomagali Đurđeve stupove, a organizovali su i humanitarne koncerte po Srbiji.

Oni su pomogli Srbima na KiM:

"Delije" (Beograd)

"Grobari južna tribina" (Beograd)

"Zabranjeni" (Beograd)

"Plava unija" (Beograd)

Radovci (Beograd)

"Taurunum bojs" (Zemun)

"Vukovi" (Leskovac)

"Divlja telad" (Valjevo)

"Ultra Semendria" (Smederevo)

"Marinci" (Subotica)

"Pirgosi" (Pirot)

"Fajtersi" (Užice)

"Vojvode" (Doboj)

"Lidersi" (Teslić)

"Alkohol bojs" (Prijedor)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading