NACIZAM SE VRATIO NA STADIONE: FIFA pokrenula postupak protiv FS Nemačke

Autor:

Sport

06.09.2017

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) nakon što su navijači ove reprezentacije na utakmici protiv Češke uzvikivali nacističke parole.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice u Pragu

U saopštenju FIFA se navodi da je istraga otvorena i protiv FS Češke. Odluka o eventualnim kaznama biće doneta krajem septembra.

Fudbaleri Nemačke su prošlog petka pobedili Češku u Pragu sa 2:1 u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Oko 200 nemačkih navijača je tokom meča uzvikivalo nacističke parole, ali i vređalo reprezentativca Nemačke Tima Vernera koji je postigao prvi gol.

Predsednik DFB Rajnhard Grindel pozvao je ranije ove nedelje evropske saveze da strožije kontrolišu prodaju i distribuciju ulaznica, kako bi se zajedno izborili protiv huliganizma. Čelnici DFB tvrde da su ovi navijači nabavili ulaznice na crnom tržištu.

Nemački mediji strahuju da bi FIFA mogla da Nemačkoj oduzme bodove, zatim da igra utakmice bez navijača, a "pancere" očekuje i novčana kazna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading