OD KALUĐERICE DO KROVA EVROPE!

Autor: Ivan Momčilović

Sport

29.06.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlići" su se izblamirali za sve pare na EP za mlade, ali će Srbija ipak imati predstavnika u finalu. Obraz nam je osvetlao arbitar Srđan Jovanović (33), koji će sa svojim pomoćnicima Urošem Stojkovićem i Milanom Mihajlovićem deliti pravdu u duelu između Španije i Nemačke (nedelja, 20.45 RTS).

Srđan Jovanović

Jovanović, koga mnogi porede s legendarnim Miloradom Mažićem, iz Kaluđerice je i spada u grupu elitnih sudija FSS, a internacionalac je od 2016. godine. Nalazi se u prvoj grupi UEFA sudija, a na internacionalnoj sceni već je imao jedno finale u kadetskom (U-17) uzrastu. Doktorski je odsudio dve teške utakmice na ovogodišnjem šampionatu. Delio je pravdu u derbiju Engleska - Francuska (1:2), gde je svirao čak dva penala za "trikolore", a poništio je i jedan gol uz konsultaciju VAR. Autoritet je potvrdio i na meču Belgija - Italija, gde je pokazao čak 10 žutih kartona.

- Sudije se stvaraju na teškim i velikim utakmicama. Velika je stvar što će Srđan, sudija iz naše lige, pored toliko drugih arbitara iz velikih i uticajnih fudbalskih zemalja, deliti pravdu u finalu EP za mlade. Dva sjajna meča bila su preporuka za finale - kaže za Srpski telegraf bivši predsednik naše Sudijske organizacije Dejan Delević.

Jovanoviću, koji je talenat nasledio od pokojnog strica, takođe sudije, Srđana Jovanovića, čast da sudi finale ukazao je čuveni Roberto Roseti (51), komesar za suđenje i predsednik sudijske komisije UEFA.

RepublikaFoto: Starsport

Preživeo rat u Borči!

Kao i svaki sudija u Srbiji, Srđan Jovanović prošao je put od mlađih kategorija preko zone, srpske i prve lige do suđenja elitnog ranga takmičenja.

Srđan je 2013. godine sudio meč Omladinske lige Srbije između BSK Borče i Vojvodine, koji je bio pravi rat na terenu. Jovanović je tada ispravno dosudio tri penala za BSK i dva za goste. Srđan Babić i Radovan Pankov, tadašnji omladinci Voše, bili su isključeni na toj utakmici, dok su trojica fudbalera domaćina takođe dobila crvene kartone. Sve odluke su bile ispravne i na svom mestu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading