TUMBA NA VIDOVDAN REKAO DA SRBIJI!

Autor:

Sport

29.06.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija ima novog selektora fudbalske reprezentacije! Ljubiša Tumbaković (66), prema saznanjima Srpskog telegrafa, u petak na Vidovdan dogovorio je saradnju sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije da preuzme kormilo ranjenih "orlova".

Ljubiša Tumbaković

Ovu odluku trebalo bi početkom naredne sedmice da potvrdi Izvršni odbor FSS, nakon čega će uslediti promocija. Tumba je javnost kupio kada je 7. juna odbio da vodi Crnu Goru protiv lažne države Kosovo u kvalifikacijama za EVRO 2020 (1:1). Da je on najbolji izbor, smatra i Ljubinko Drulović, koji se i sam oprobao na klupi više selekcija Srbije.

HEROJ NACIJE

- Srbiji treba selektor koji će da trgne ekipu i da poprave igru, a samim tim i rezultate. Ljubiša ima tu snagu jer je dugo u fudbalu i zna kako da izvuče najbolje od igrača, da budu jak tim. Glavni cilj je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo posle 20 godina i mislim da on ima snage da nas tamo odvede prvi put još od moje generacije, koja je poslednja bila na kontinentalnom takmičenju. Dobro je što će prva zvanična utakmica biti protiv Portugala u Beogradu (7. septembar), prvo pa muško. Uz veliki entuzijazam i malo sreće, koja je neizostavni deo sporta, možemo da pobedimo Ronalda i drugove, zatim da se osvetimo Ukrajincima i da dođemo na korak do Evropskog - istakao je Drulović.

ZAKOPANE RATNE SEKIRE

Pre nego što sedne na klupu "orlova", Tumbaković mora da se reši repova iz prošlosti. Tako se, prema našem saznanju, sastao sa Nenadom Bjekovićem, potpredsednikom FSS, sa kojim je bio u otvorenom sukobu nakon dugogodišnje uspešne saradnje u Partizanu. Naime, kada se Dragan Đurić 2014. povukao sa mesta predsednika crno-belih, usledila su velika previranja u klubu. Tada je Tumbaković bio na strani Đurićeve struje, dok je Bjeković bio adut opozicije. Upravo su te razmirice kulminirale početkom naredne godine, kada je Bjeković trebalo da odmeni Tumbakovića na mestu potpredsednika Partizana. Zato je njihov sukob i bio glavna prepreka za Tumbakovićevo imenovanje za selektora, ali je očigledno sve izglađeno zarad viših interesa.

LIČNA KARTA

Ljubiša Tumbaković

datum rođenja 2. septembar 1952.

mesto rođenja Beograd

igračka karijera Partizan, Vardar, Radnički (SO)

trenerska karijera Radnički (BG), Obilić, Haitan, Partizan, AEK, Partizan, Al Nasr, Šandong, Stil, Vuhan, Crna Gora

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading