UEFA izbacila Milan iz Evrope!

Autor:

Sport

28.06.2019

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kinezi su dočekani u euforiji, ali umesto rezultata zadali su navijačima Milana samo glavobolje. Ne samo što nisu uspeli da vrate "rosonere" u vrh evropskog fudbala no su zbog finansijskih malverzacija i kršenja Uefinog fer-pleja danas i zvanično izbačeni iz Lige Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
San Siro

Uefa je takvu odluku donela još ranije, ali se čekala potvrda Suda za arbitražu u sportu iz Lozane. Sad se i CAS oglasio i više nema dileme: Milan neće na međunarodnu scenu! Neće ni u italijanskom klubu biti posebno nezadovoljni, pristali su oni još ranije na ovakvu kaznu kako ne bi snosili druge finansijske troškove. Ovako, dobiće godinu da se finansijski konsoliduju pod novim vlasnicima. Takođe iz Kine.

Umesto Rosonera, mada nije još zvanično, direktno u grupnu fazu Lige Evrope ići će Roma, dok će Torino neočekivano u evropske kvalifikacije. Preciznije, pobednik duela Debrecina i Kukešija će u drugom kolu kvalifikacija na Torino umesto na Romu.

Verovatno dakle Mađari što će reći da će im posao možda biti nešto olakšan, jer Torino nije planirao da igra Evropu i još nije počeo pripreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading