VEČITI NEPRIJATELJI VAN TERENA KAO BRAĆA ROĐENA!

Autor:

Sport

26.06.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prethodnoj deceniji bili smo svedoci stravičnih scena sa večitih derbija između fudbalera Crvene zvezde i Partizana, gde su se sukobi između navijača dva najveća srpska tima često završavali u krvi. Neretko su i igrači na terenu umeli da se pobiju, a o psovkama da i ne govorimo. Međutim, postoji i ona lepša, zdravija slika o velikom rivalstvu koja bi trebalo da posluži kao primer svima, a za to su se postarali upravo neki od najboljih fudbalera beogradskih klubova, koji ne kriju da se privatno druže i da su u sjajnim odnosima van terena.

RepublikaFoto: Starsport
Večiti rivali

Prosto, kada se utakmica završi, na rivalitet se zaboravi, a kao u stara dobra vremena o derbiju se priča nastavlja u trećem poluvremenu - uz iće i piće.

MITAR PEVAO "ĐURĐEVDAN"

Možda i najekstremniji primer simbioze sa dve strane Topčiderskog brda predstavlja kumstvo desnog beka crveno-belih Filipa Stojkovića i nekadašnjeg napadača Partizana Aleksandra Mitrovića. Popularni Žule nedavno je stao na ludi kamen, a kumu Mitru nije smetalo da zapeva "Đurđevdan" iako je to svojevrsna himna zvezdaša.

- Imam mnogo prijatelja zvezdaša, Luka Milivojević je jedan od njih. Tu je Žule Stojković, znamo se dugo, od 15. godine. Kroz reprezentaciju smo išli zajedno, sada se družimo. Strašan je momak, jednog dana biće mi kum - ispričao je Mitrović.

RepublikaFoto: Starsport
Večiti rivali

Sličnu priču o kumu imao je i Stojković.

- Našli smo se, lude glave smo i on i ja. Skapirali smo se čim smo se pogledali. Stalno smo na vezi i naše prijateljstvo je krajnje iskreno.

Ove sezone Zvezdu i Partizan napustile su dve istinske legende novijeg doba - Nenad Milijaš i Saša Ilić. U kafani ih je u društvu svog kuma Marka Pantelića okupio Dejan Stanković. Milijaš i Ilić bili su cimeri u reprezentaciji i često ističu poštovanje rivala.

- Meni, recimo, zvuči fenomenalno to kada je Dragoslav Šekularac dolazio na treninge Partizana dva dana pred derbi i trenirao sa njima. Ma šta fenomenalno, savršeno. Sa mnogo igrača Partizana imam savršen odnos. Na terenu ne mogu očima da ih gledam, posle toga smo odlični drugovi - ispričao je Milijaš.

SOLIDAN IGRAČ

Saša Ilić je otvoreno rekao šta je želeo Milijašu na terenu.

- Kada bi od nas dvojice napravili jednog, bio bi to solidan evropski igrač. Uzmeš njegovu levicu i dosta ti je. Kad ga vidim da uzima da šutira slobodnjak protiv nas, u sebi pomislim: "Dabogda se izvrnuo, nesrećo".

RepublikaFoto: Starsport
Večiti rivali

Vera je spojila trenera crveno-belih Vladana Milojevića i nekadašnjeg krilnog napadača "parnog valjka" Lazara Markovića. Njih dvojica su zajedno obišli manastir Hilandar, a društvo im je pravio i bivši as crno-belih Darko Tešović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading