Nekadašnji kapiten Zvezde u novoj ulozi!

Autor:

Sport

25.06.2019

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon izuzetno uspešne igračke karijere nekadašnji kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković postao je pomoćnik sportskog direktora Mitra Mrkele.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Tekst potpisa

Lukovićeva zaduženja najviše će se ticati razvojnog tima Grafičara. Bivši kapiten je već počeo sa radom na novoj funkciji, a ugovor je formalno potpisan. Već sada, uz saglasnost sportskog sektora, angažovano je nekoliko. Biće i na prozivci Zvezdinog B tima, koja je zakazana za četvrtak, kako bi momcima koji optpočinju pripremu za premijerni sezonu u Prvoj ligi Srbije poželeo sreću i posavetovao ih.

Popularni Lune u Zvezdu je došao 1997. godine i prošao sve mlađe selekcije kluba. Kao devetnaestogodišnjak debitovao za Crvenu zvezdu 17. novembra 2001. godine na gostovanju u Zemunu. Šansu mu je tada ukazao trener Zoran Filipović. Za klub sa "Marakane" je nastupao u dva navrata, i za to vreme je odigrao 148 zvaničnih utakmica, a 12 puta uspeo je da se upiše u strelce.

Luković je sa Crvenom zvezdom osvojio dve šampionske titule - 2006. i 2016. godine, kao i dva Kupa - 2002. i 2006. godine.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Zvezde

Do sada je Luković pomagao u skautiranju fudbalera u kojima Crvena zvezda vidi budućnost, a sada je dobio i mesto pomoćnika sportskog direktora.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela istakao je da smatra da je Luković pravi čovek za posao njegovog pomoćnika.

- Uvek znači pomoć nekoga ko dobro razume suštinu Crvene zvezde. Luković je proveo mnogo godina u Zvezdi kao igrač, a prethodnih nekoliko meseci i kao skaut kluba. Njegov novi posao u klubu jeste da bude moj pomoćnik zadužen za ekipu Grafičara. Obim posla je veliki tako da ono što ja radim u prvom timu on će raditi u Zvezdi B. Imam iskustvo rada u Crvenoj zvezdi, OFK Beogradu i u reprezentativnim selekcijama tako da verujem da ću mu nekim savetima sigurno pomoći – rekao je Mrkela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading