Od prvog jula, iskusni Španac ostaje bez posla!

Autor:

Sport

24.06.2019

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao što se i očekivalo Rafael Benitez neće više biti trener Njukasl junajteda. Taj klub je zvanično objavio da Španac odlazi po završetku ugovora koji ističe na kraju juna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Benitez

Rafael Benitez je u Njukasl došao pred kraj sezone 2015/2016. kada nije mogao da spasi taj klub od ispadanja u Čempionšip. Španac je ostao na "Sent Džejms parku" iako je klub bio u drugom rangu engleskog fudbala i zato je zauvek osvojio srca navijača. Tri godine kasnije Rafa je slomio srca navijača jer ne želi da ostane na severo-istoku Engleske.

Po povratku u Premijer ligu Njukasl je stabilniji i ne bori se za opstanak, ali je klub u dve sezone u eliti bio ipak i daleko od povratka u evropska takmičenja. Benitez je u te dve sezone uglavnom imao nesporazume sa vlasnikom Majkom Ešlijem koji nije dovoljno izdvajao za pojačanja, pa se pretpostavlja da se Španac umorio na klupi Njukasla.

U poslednjih mesec dana se govori da će klub preuzeti investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali će u toj epizodi učestvovati neko drugi na poziciji trenera Njukasla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading