Ajaks doveo najskuplje pojačanje u istoriji!

Autor:

Sport

24.06.2019

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Silni milioni su se slili na račun Ajaksa ovog leta, a očekuje se da ih bude još mnogo, pa je sada vreme za – trošenje. Kopljanici moraju da renoviraju tim za narednu sezonu, pošto ostaju bez nekoliko standardnih prvotimaca, ali veliki posao su uradili danas, pošto su potpisali petogodišnji ugovor sa reprezentativcem Holandije Kvinsijem Promesom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Ajaksa

On je postao najskuplje pojačanje u istoriji slavnog amsterdamskog kluba, pošto ga je Ajaks platio Sevilji oko 22.000.000 evra. Dosadašnji rekord je držao transfer Miralema Sulejmanija od pre 11 godina. Ajaks je tada za Sulejmanija platio Herenvenu nešto više od 16.000.000 evra. 

Promes je dete Ajaksa, prošao je klupsku školu fudbala od 2002. do 2008. godine, kada je sa 16 godina otišao u Harlem, a godinu kasnije u Tvente, gde je postao prvotimac. Sevilja ga je kupila od moskovskog Spartaka za 20.000.000 evra, ali je u klubu iz Andaluzije često igrao i na poziciji levog beka. U Ajaksu će ponovo će sarađivati sa trenerom Erikom ten Hagom, koji ga je svojevremeno trenirao u Go Ahed Iglsima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kvinsi Promes

Kvinsi igra na poziciji krilnog napadača, a u Ajaksu bi trebalo da bude zamena za Hakima Zijeha čiji transfer se uskoro očekuje. 

Ajaks je do sada ostao bez Frenkija de Jonga, koji je otišao u Barselonu, pred odlaskom je i Matijs de Liht, koji bira novi klub, dok je Dejli Sinkgraven potpisao za Leverkuzen. Što se tiče novajlija, stigli su Rumun Razvan Marin iz Standarda,  Argentinac Lisandro Martinez iz Defenze, Kik Pjeri iz Herenvena i Kjel Šerpen iz Emena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading