KINEZI MU DAJU 42 MILIONA EVRA A TADIĆ SE BRČKA U MORU!

Autor:

Sport

24.06.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme za naplatu i to kakvu! Majstorske partije koje je prošle sezone demonstrirao Dušan Tadić (31) raspametile su Kineze, pa su prebogate gazde Dalijan jifanga poslale nepristojnu ponudu za Ajaksovog kapitena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić

To je suma od koje se običnom smrtniku zavrti u glavi, a ona doslovce glasi: 42 miliona evra za tri godine ugovora, odnosno neverovatnih 14 miliona evra po sezoni.

FUDBAL PRIORITET

Ipak, Tadiću koji trenutno sa suprugom Draganom uživa na moru u Grčkoj fudbal je prioritet, a ne kineski milioni, ali... Ne pita se isključivo desetka Srbije, već poslednju reč ima Ajaks.

- Kinezi mašu milionima, ali moj Dušan i dalje želi da igra ozbiljan fudbal. Svestan je da je kvalitet u Evropi, a da je novac na Dalekom istoku ali je liga slabija. Ponuda je bilo i zimus, pa nije ni razmišljao. Videćemo šta će reći Ajaks i kako će se odvijati stvari - rekao je svojevremeno u razgovoru za Srpski telegraf Dućin otac Petar Tadić.

Da je rastanak možda na pomolu, indirektno potvrđuju reči trenera "kopljanika", koje je prošle sezone upravo Srbin vodio do duple krune sa 38 golova i 24 asistencije na 56 mečeva u svim takmičenjima. U sećanje se svima urezala doktorska partija na "Santijago Bernabeuu", gde je Dušan u pobedi od 4:1 u revanš meču osmine finala Lige šampiona postigao gol i dvaput asistirao, što je francuski Ekip ocenio desetkom.

- Ako me pitate da kažem ime igrača za koga se najviše plašim da će biti "otrgnut", onda ću reći da je to Dušan Tadić. Kakvu je samo godinu imao, bio je tako dobar, tako važan, tako efikasan. Ali imam veru u tehničkog direktora Marka Overmarsa da neće dozvoliti da mnogo igrača ode - rekao je trener Erik ten Hag, koji je produžio ugovor sa šampionom Holandije do juna 2022. godine.

ZAHA META

Nije Dalijan jedini koji je zagrizao za Tadića, pre njih oglasio se Hebej, samo što je ponuda kluba u kojem trenutno igraju Karasko i Gajtan iz Atletiko Madrida za nijansu jača. Takođe, osim srpske desetke, Dalijan nišani i krilnog napadača Kristal palasa Vilfrida Zahu, kome su ponudili 50 miliona evra za ugovor na četiri godine.

Nema dileme da će vrlo brzo biti poznata Dućina sudbina. Dok on uživa s porodicom u čarima Mikonosa i puni baterije za narednu sezonu, u Amsterdamu prave računicu da li im se isplati da trguju s Kinezima ili da sačuvaju svog mađioničara s loptom i da posle polufinala Lige šampiona naredne godine pokušaju da napadnu "ušati pehar".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U društvu Đokovića i Jokića

U slučaju da zaista prihvati bezobraznu ponudu bogatih Kineza i potpiše ugovor s Dalijanom, Tadić bi se pridružio dvojici srpskih sportista koji najviše zarađuju. To su teniser Novak Đoković, koji godišnje zaradi 50,6 miliona dolara, odnosno košarkaš Nikola Jokić, koji je u Denveru prošle godine zaradio 26,2 miliona dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading