Đorović u problemima pred Dansku, na raspolaganju samo četiri defanzivca!

Autor:

Sport

23.06.2019

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednja utakmica na Evropskom prvenstvu možda nema takmičarski značaj za Srbiju, ali niko ne želi neku novu bruku. Ona protiv Nemačke je bila dovoljna. Ipak, Goran Đorović je u neverovatnim problemima pred meč sa Danskom (21.00, RTS1)!Selektor "Orlića" bukvalno je primoran da krpi odbrambenu liniju, jer uoči utakmice nema desnog beka, a „knap“ štopera, bez ijednog na klupi.

RepublikaFoto: fss.rs
Goran Đorović

Vukašin Jovanović je povređen. Milan Gajić je povređen. Nikola Milenković je suspendovan zbog kartona. A, poslednja vest je da se povredio i štoper Svetozar Marković! Četvorica defanzivaca sa spiska su ispala iz stroja.

Oni na koje Đorović može da računa su dva leva beka, Miroslav Bogosavac i Aleksa Terzić i dva štopera, Srđan Babić i Erhan Mašović. Istina, Mašović je u prvoj utakmici, protiv Austrije, igrao na mestu zadnjeg veznog, ispred poslednje linije, ali njegova matična pozicija, na kojoj je počeo karijeru je u srcu odnbrane.

Dakle, jedan levi bek će morati na desnu stranu. A, staro je fudbalsko pravilo, kako su makar nekada treneri govorili, da svako u fudbalu može sve da igra, osim levi bek na desnoj strani.

Da se malo našalimo, revolucionarnu ideju je lansirao pre petnaestak dana Aleksandar Stanojević, kada je u meču Kupa Kine, zbog serije povreda igrača, morao u prvih 11 da stavi dvojicu golmana u – špic.

Kako stvari stoje, nije daleko ni Goran Đorović od toga da mora nekog čuvara mreže da stavi u zadnju liniju. A, možda selektor srpske reprezentacije odluči da uz desnu aut liniju „spusti“ i nekog od vezista, na primer Sašu Lukića ili možda i neko klasično krilo, kao što je Lazar Ranđelović.

Nije ni tu kraj svih muka. Pitanje je da li će moći na teren i krilni napadač Aleksandar Lutovac, pošto se i on povredio, pa su veće šanse da ne igra, nego da bude u sastavu.

Pored svih muka na terenu u prva dva kola, totalna agonija na kraju...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading