Remi Zvezde i Kluža!

Autor:

Sport

22.06.2019

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno 1:1 u prijateljskoj utakmici na pripremama u Austriji.

RepublikaFoto: Republika
Velika borba viđena je u Austriji

Zvezda je povela protiv šampiona Rumunije golom Vujadina Savića u 68. minutu, ali je Vinisijus izjednačio deset minuta pre kraja. Sledeći test meč Zvezda igra u utorak protiv kiparskog Apolona.

Utakmica je otvorena odličnom prilikom crveno-belih već u četvrtom minutu. Sjajno su kombinovali Ivanić i Jovančić, ali je udarac veziste izblokirao golman Arlauskis.

Tri minuta kasnije usledila je pretnja na drugoj strani. Šutirao je Kostake sa 18 metara, ali odličnom intervencijom lopta je završila u rukama golmana Popovića.

Trinaesti minut doneo je odličan pokušaj Marina. Novi kapiten Zvezd jakim udarcem poslao je loptu tik pored desne stative. Još jednom je zapretila Zvezda, ovog puta preko Minutnovića u 19. minutu, ali visoki štoper loptu je poslao pored gola.

RepublikaFoto: Republika
Trener Kluža i bivši fudbaler Čelsija, Dan Petresku

Oprobao je šut i Ivanić, koji je u 24. minutu šutirao sa gotovo identične pozicije kao kada je zatresao mrežu protiv Vindišgarstena na prvoj pripremnoj utakmici, ali je ovog puta lopta stigla do golmana Kluža, odbila se do Marina, koji je pokušao da zatrese mrežu, ali ponovo je bio siguran Arlauskis.

Odlično izdanje Zvezdinog napadača Boaćija, koji se u 32. minutu sjajno oslobodio čuvara na ivici šesnaesterca i uposlio Jovančića. Zvezdin vezista, iako je ostao sam, uputio je nedovoljno jak udarac.

Poslednje uzbuđenje u prvom poluvremenu viđeno je u 42. minutu kada je Jovančić imao stopostotnu šansu. Ovog puta kapiten Marin poslao je dugu loptu kroz sredinu u kazneni prostor, gde je Jovančić pravovremeno utrčao, oslobodio se čuvara i još jednom se našao jedan na jedan sa golmanom Kluža.

U prvom poluvremenu Crvena zvezda bila je bliža golu, ali je ostalo 0:0.

Početak drugog poluvremena obeležile su dve izmene u sastavu Zvezde, Savić i Jirka zamneili su Stojkovića i Rodića. Prva šasa u nastavku igre dogodila se u 50. minutu.

RepublikaFoto: Republika
Savršeni uslovi za igru

Jirka je uputio precizan centaršut ka Gobeljiću, ali Zvezdin univerzalac nije bio dovoljno precizan. Odmah se igra preselila na suprotnu stranu, a golman Popović upisao je još jednu fantastičnu intervenciju.

Rondon i Popović bili su jedan na jedan, a iz tog duela golman Zvezde izašao je kao pobednik

Prvi gol na meču viđen je u 67. minutu. Nakon što je sudija Simolinski dosudio prekršaj zbog opasne igre slobodan udarac u srce šesnaesterca poslao je Ben, najbolje se snašao Savić i glavom zatresao mrežu.

Usledio je i pokušaj glavom Bena, koga je dugom loptom pronašao Vukanović, ali ovog puta udarac je otišao preko gola. U 77. minutu ponovo je Zvezdin čuvar mreže zabeležio odličnu intervenciju. Protivnički igrač uputio je precizan udarac po zemlji, ali je Popović sačuvao gol.

Izjednačujući pogodak, takođe nakon slobodnog udarca, viđene je u 80. minutu. Dugo je išla lopta do Vinisiusa, koji je glavom matirao Popovića.

Talentovani vezista Vulić oprobao je udarac sa distance u 82. minutu, ali rezultat je ostao nepromenjen. Nije bilo većih uzbuđenja do kraja, tako da je rezultat ostao nepromenjen, 1:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading