Uskoro kraj prve letnje sapunice: De Liht pred transferom!

Autor:

Sport

22.06.2019

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo je odbio Barselonu, posle čega je definitivno postalo jasno da neće krenuti stopama Frenkija de Jonga, zatim je u priču uleteo Pari Sen Žermen, međutim,"sveci" su koristili metode koji nisu isključivo fudbalski, pa će – kako sad stvari stoje – Matjas de Liht potpisati za Juventus.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Matjas De Liht

U Amsterdam je stigla ponuda „teška“ 70.000.000 evra, što Kopljanici ne mogu da odbiju, pa će posle De Jonga ostati i bez drugog igrača iz čuvenog proizvodnog lanca, koji je oduševio fudbalsku Evropu tokom minule sezone.

Juventus je De Lihtu ponudio sjajne uslove. Ugovor na pet godina i platu između 15.000. i 20.000.000 evra. Mladi fudbaler je, uveravaju dobro upućeni izvori, to prihvatio i sad ostaje samo da se dogovor formalizuje potpisom.

Ponuda Juvea nadmašila je onu sa Parka prinčeva i kad je u pitanju novac koji dobija klub i sredstva namenjena igraču. PSŽ je čak pokušao da u celu priču uključi De Lihtovu devojku, koja radi kao supermodel, nadajući se da bi mogla da ubedi svog dragog da je bolje živeti u Parizu, gradu mode, kako bi mogla lakše razvijala karijeru, međutim, Matijs je pokazao da ga zanima sportski izazov, želja da sa Juventusom napadne Ligu šampiona, procenivši da će do „ušatog“ pehara pre sa crno-belima nego sa Parižanima. Iako su mu oni nudili maksimalnu platu od 15.000.000 evra.

 

 

Veliki uticaj na odluku De Lihta ima i njegov menadžer, Mino Rajola, u dobrim poslovnim odnosima sa čelnicima Juventusa. Barsa sa njim nije želela da posluje, Parižani su iz navedenog razloga nedavno otpali, pa će agent koji je u prošlosti izgradio finansijsku imperiju uzimajući provizije od sklapanja velikih poslova opet sjajno da profitira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading