Spektakularna pobeda Rumuna nad Englezima: Bilo je 0:0 do 76. minuta, a onda je palo šest komada!

Autor:

Sport

21.06.2019

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi fudbaleri Rumunije savladali su vršnjake iz Engleske sa 4:2 u ludom meču drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva za mlade.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ko nije pogledao meč, ne zna šta je propustio

Ovim trijumfom naši susedi stigli su do šestog boda posle dva odigrana kola i nalaze se blizu plasmana u polufinale. Sa druge strane, Englezi su na turnir došli kao jedan od najvećih favorita, ali su posle dva kola i poraza ostali samo sa teoretskim šansama za polufinale.

Ono što ovu utakmicu čini posebnom je to da je to 76. minut na semaforu stajalo 0:0. A, onda za 15-ak minuta čak šest golova.

U prvih 45 minuta gledali smo dobar fudbal u kome su oba tima propustila nekoliko izglednih šansi. Rumunima je i poništen gol ofsajda.

Englezi su bili bolji na startu drugog dela, pa su preko Fodena i Medisona imali dve stopostotne šanse koje su otišle u nepovrat.

Prava ludnica kreće od 76. minuta. Keni je bio neoprezan u svom šesnaestercu, pa su Rumuni dobili penal. Precizan je bio sjajni Puškaš. Ipak, usledio je brz odogovr ostrvljana. Samo tri minuta kasnije Grej postiže lep pogodak i poravnava na 1:1.

Janig Hađi preciznim udarcem u 85. minutu donosi novu prednost Rumuniji. Ali, kao i prethodna ni ova nije bila dugog daha. Engleska već u 87. minutu preko Ejbrahama stiže do novog izjednačenja.

U 89. minutu sreća je pogledala Rumuniju, Koman je uputio udarac, a golman Henderson je očajno reagovao i ispustio loptu, koja je zatim završila u mreži za novo vođstvo naših suseda od 3:2. Englezi su zatim krenuli na sve ili ništa.

Ipak, umesto da bude 3:3, Koman postiže i drugi gol i u poslednjim trenucima meča postavlja konačnih 4:2.

Zaista spektakularna završnica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading