CIGANIN SAM OD GLAVE DO PETE!

Autor:

Sport

22.06.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tražila je Crvena zvezda bržeg i pokretljivijeg štopera u odnosu na Savića, Babića i Milunovića, a posle dugih pregovora sa Radničkim uspela je da dovede igrača željenog profila. Radovan Pankov (24) novi je defanzivac crveno-belih, a "Delije" su dobile novog miljenika, koji je severnu tribinu Marakane zamenio terenom.

RepublikaFoto: Foto FKCZ
Radovan Pankov

Popularni Raša nikada nije krio koliko je zagrizen za crveno-bele boje i da mu je dolazak u najtrofejniji srpski klub ostvarenje dečačkog sna.

- Nikada nisam krio da mi je Zvezdina u srcu, pa sam zbog toga i vređan od nekih navijača Vojvodine, čiji sam kapiten svojevremeno bio. Poštovao sam uvek taj klub i davao sve od sebe na terenu, ali nikada se nisam lažno predstavljao kao "Firmaš". "Ciganin" sam od glave do pete, počeo sam da idem iz rodnog Novog Sada na sve Zvezdine utakmice još u sedmom razredu, pa nije ni slučajna ona slika iz voza u Inđiji dok sam bio srednjoškolac. Majka mi je iz Bačke Palanke, jakog uporišta "Delija", pa sam postao član navijačke grupe "Familija", ističe defanzivac, koji je bio strelac pet golova za Radnički u prošloj sezoni na 42 meča.

Nakon neuspešnih epizoda u Uralu iz Jekaterinburga i AEK iz Larnake, Pankov je zablistao u superligašu iz Niša, a glavni motiv za povratak u domaći fudbal bio mu je dres velikana iz Ljutice Bogdana.

- Oprostio sam pare Uralu, ništa mi nisu isplatili, ali verujte da me ništa nije zanimalo, samo sam želeo da se vratim u srpski fudbal kako bih bio na oku crveno-belima. Eto, gospod me pogledao i već nakon prve sezone u Radničkom sam došao do Zvezde, sa kojom sam se dogovorio za pet minuta, kaže dečački srećnim glasom Pankov.

Novi štoper Beograđana uveren je da ovaj Zvezdin tim može do Lige šampiona i ove sezone.

- Favoriti smo u duelima sa Suduvom i verovatno Helsinkijem. Daleko teži izazovi kreću od trećeg kola, kada nismo nosioci, ali nema razloga da ne verujemo u plasman u elitu - zaključio je nekadašnji defanzivac Vojvodine uz dodatak da mu je Nemanja Vidić idol.

RepublikaFoto: Starsport

Krstović: Biću novi Dejo!

Nikola Krstović (19) na pripremama u Austriji puca od optimizma. Mladi reprezentativac Crne Gore, momak koji je prošle sezone 17 puta tresao mreže u crnogorskom prvenstvu kao igrač Zete, bio je u mlađim kategorijama golman. Ne krije da mu je uzor Dejan Savićević, koji ga je i preporučio bivšem klubu.

- Ako bude sreće, biću kao Dejo. Verujem u sebe, a driblinzi, kreacija, lakoća kojom je igrao popularni Genije su me opčinili - kaže Nikola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading